Recept inspiratie

Recepten voor de barbecue

Lekker weer: check. Geen lekker weer maar droog en net warm genoeg om toch de barbecue aan te slingeren? Ook check. Barbecuen is altijd een goed idee, maar toch wel het aller fijnst als het zonnetje lekker schijnt.

Een beetje inspiratie voor recepten die ook heerlijk smaken wanneer je ze bereidt op de barbecue is daarom geen overbodige luxe! Bij deze: onze favoriete recepten voor op de barbecue.

Wil je lezen hoe je enigszins verantwoord kunt barbecuen? Dat kan je hier doen.

Oosterse kippendijspiesjes

Spiesjes op de barbecue zijn nu eenmaal top. Neem bijvoorbeeld deze kippendijenspiesjes, voor als je zin heb in een fantastische heerlijk gemarineerde kipspies.

Bekijk het recept: Oosterse kippendijenspiesjes.
Oosterse kippendijenspiesjes

Vispakketjes van kabeljauw, prei en tomaat.

Een lekker vispakketje met slechts enkele ingrediënten. Deze pakketjes bereid kun je in de oven bereiden, maar zijn ook zeer geschikt voor de barbecue. Varieer gerust met de groente!

Bekijk het recept: vispakketjes van kabeljauw, prei en tomaat.
Vispakketje van kabeljauw prei en tomaat

Gepofte aardappels

Er gaat niets boven een heerlijk gepofte aardappel! In dit recept poffen we de aardappel in de oven of magnetron, maar ook op de barbecue werkt dit uitstekend!

Bekijk het recept: gepofte aardappels.
Gepofte aardappels

Pittige gamba’s

Rijg deze pittige gamba’s aan een spiesje of verpak ze in een aliuminium bakje en voila!

Bekijk het recept: pittige gamba’s.

Oosterse varkenshaasspiesjes

Liever een spiesje met varkenshaas? Kies dan deze Oosterse varkenshaasspiesjes! Malse stukjes in een overheerlijke marinade waar je echt je vingers bij aflikt.

Bekijk het recept: Oosterse varkenshaasspiesjes.
Oosterse varkenshaasspiesjes

Gegrilde zalm met sweet chili en sinaasappel

Niet zo maar een zalmpje van de barbecue! Met deze marinade van sweet chili en sinaasappel bereiden wij de zalm het liefst. En als de barbecue aanstaat slingeren ‘m daar graag op!

Bekijk het recept: gegrilde zalm met sweet chili en sinaasappel.
Gegrilde zalm met sweet chili en sinaasappel

Surf en turf

De kunst van de surf en turf is dat je zowel de biefstuk als de garnalen perfect gaart. Maar dat kan jij! Rijg ze dus niet aan één spies, maar bereid ze apart van elkaar. Samen serveren hoor natuurlijk wel, ander is het geen surf en turf meer 😉

Bekijk het recept: surf en turf.
Surf en turf

Frisse salades

Dit zijn de frisse salades die wij graag serveren bij een barbecue. Laatst zagen we online een quote voorbij komen: ‘Barbecuen is eigenlijk stokbrood eten totdat het vlees klaar is’. Die vonden we wel erg leuk eigenlijk. Een stukje stokbrood tussendoor is ook gewoon superlekker. Maar een frisse salade tussendoor of erbij is ook altijd een goed idee, of eigenlijk een veel beter plan! Zo krijg je toch een portie rauwkost binnen op een lekkere manier.

Rauwkostsalade met appel en maïs

Rauwkostsalade met yoghurtdressing

Coleslaw

Coleslaw met appel

Rauwkost met yoghurtdressing

Huzarensalade

Een wat zwaardere variant in de categorie salades, maar is jouw barbecue niet compleet zonder home made huzarensalade?

Tada! Het recept: huzarensalade.

Extra tip:
Rijg diverse soorten groente aan een stokje en kruid deze met je favoriete kruiden. Denk aan ui, champignon, courgette, (punt)paprika: allemaal heerlijk op de barbecue.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Femke

Laat een reactie achter