Diner Tussendoortjes & snacks

Barbecuesaus

Barbecuesaus

Dit is de barbecuesaus die we ook hebben gebruikt bij het recept van de pulled pork. Een recept dat we overigens niet zelf hebben bedacht, maar eerlijk hebben gepikt van Rudolph van Veen.

Deze saus is heerlijk bij een stukje gegrilde zalm, maar ook bij een stukje biefstuk of kipfilet past ie echt prima! Ik heb deze saus zelf al meerdere keren gemaakt met verschillende merken ketchup en daar zit toch wel verschil in. Met de ‘echte’ ketchup van Heinz krijg je naar onze mening het beste resultaat!

Dit heb je nodig (250 ml saus)

  • 225 gr ketchup
  • 10 gr mosterd
  • 25 gr bruine suiker
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 2 à 3 takjes verse tijm
  • optioneel: worcestersauce

Zo maak je het

Bereidingstijd: 40 minuten

  • Doe alle ingrediënten in een pan en voeg 225 ml water toe.
  • Optioneel: als je het hebt staan (of hiervoor wilt kopen) voeg je één tot twee eetlepels worcestersauce toe. Dit geeft de saus een nog rijkere smaak.
  • Laat de saus zonder deksel op de pan op laag vuur zo’n 30 minuten koken tot het in volume gehalveerd is. Het water dat je hebt toegevoegd is dan in principe weer verdampt.
  • Haal de takjes tijm uit de pan en laat de saus afkoelen.

Tips en tricks

  • Deze saus is heel goed in te vriezen. Eventueel kun je dat ook in ijsblokzakjes of -bakjes doen zodat je elke keer een kleine portie kunt gebruiken.

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 150
  • Eiwit: 1,5 gram
  • Koolhydraten: 34,2 gram
  • Vet: 0,5 gram
  • Vezels: 0,3 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

  • Mijn man had in plaats van ketchup, curry gekocht. De winkels waren verder dicht, dus heb ik heb de saus daar mee gemaakt. De kids en man vonden het zo lekker dat ze de saus elke keer met curry willen hebben ipv ketchup. Ik weet niet of het dan nog barbecue saus is, maar hij is inderdaad zo ook erg lekker!

Laat een reactie achter