Dit is weer zo’n typisch voorbeeld uit de categorie ‘wereldgerecht bekend van pakjes en zakjes’. Maar weet je wat? Beef Shanghai uit de Aziatische keuken zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens veel lekkerder.
We hebben het recept overigens wel even enigszins PG-proof gemaakt met een standaard portie vlees van 100 gram per persoon.
Dit smaakvolle Oosterse gerecht met gehaktballetjes zet je snel op tafel. Draaien maar die ballen!
Dit heb je nodig (twee personen)
- 120 gr mie
- 1 ui
- 200 gr prei
- 1 teentje knoflook
- 1 à 2 cm gember
- 10 gr peterselie
- 200 gr rundergehakt
- 40 gr tomatenpuree
- 10 ml ketjap manis
- 10 ml oestersaus
- 200 ml runderbouillon
- 100 gr taugé
- 5 gr sambal
Zo maak je het
Bereidingstijd: 25 minuten
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
- Snipper de ui en snijd de prei in ringen. Hak de knoflook fijn.
- Snijd de gember in kleine stukjes.
- Hak de peterselie fijn en meng samen met wat peper en zout door het gehakt en draai kleine balletjes.
- Verhit een scheut olie in de pan en fruit de gember, knoflook en ui aan. Zet het even apart.
- Bak de gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruin.
- Voeg de prei en tomatenpuree toe en bak kort mee.
- Voeg de runderbouillon, oestersaus en ketjap manis toe. Doe ook de ui, knoflook en gember weer terug in de pan.
- Laat op laag vuur inkoken tot een dikke saus.
- Meng de mie en taugé er doorheen en voeg naar smaak sambal toe.
Tips en tricks
- Je kunt de mie eventueel ook apart serveren maar zelf vinden we dit gerecht het leukst als ‘eenpansgerecht’.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 553
- Eiwit: 32 gram
- Koolhydraten: 62 gram
- Vet: 19 gram
- Vezels: 10 gram
Kan iemand mij vertellen hoe je de saus goed ingedikt krijgt? Ik hou precies de eenheden aan zoals hierboven vermeld maar toch blijft de saus dun. Ook al laat ik de saus een tijd koken… De smaak is er overigens niet minder om maar toch…
Hoi Marije,
Wat vervelend dat de saus bij jou niet goed inkookt. Je kan de volgende keer eventueel de bouillon in delen toevoegen tijdens het laten inkoken. Zo kan je makkelijker sturen op de gewenste dikte van de saus. Fijn dat de smaak wel goed was!
Een klein beetje maizena doet wonderen
Hallo wij zijn recepten aan het maken uit het Top boek.
Maar nu vragen we ons af op hoeveel calorieën zijn de recepten in het Top boek gebaseerd.
1250, 1500, 1800 of 2100 Kcal
Hoi Henry, De recepten zijn niet op een menu gebaseerd. Mocht je een van de andere boeken hebben of de app gebruiken dan kun je het volgende doen: Kijk op je menu dat je een soortgelijk recept kiest en plan die die dag in. Dan kun je de hoeveelheden van je menu volgen en zo binnen je caloriebehoefte blijven. Bijvoorbeeld staat er bij jou die dag 55 gram pasta, dan kun je dit in het gekozen recept ook aanhouden. En zo kun je dat ook met de andere ingrediënten doen. mocht je nog vragen hebben mail ons dan gerust: info@projectgezond.nl
Heerlijk gerecht, maar wat ontzettend weinig groenten.
Hier doen we er een bosuitje door, taugé, paprika, champignons. Heerlijk