Recepten

Beef Shanghai

Beef Shanghai

Dit is weer zo’n typisch voorbeeld uit de categorie ‘wereldgerecht bekend van pakjes en zakjes’. Maar weet je wat? Beef Shanghai uit de Aziatische keuken zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens veel lekkerder.

We hebben het recept overigens wel even enigszins PG-proof gemaakt met een standaard portie vlees van 100 gram per persoon.

Dit smaakvolle Oosterse gerecht met gehaktballetjes zet je snel op tafel. Draaien maar die ballen!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr mie
  • 1 ui
  • 200 gr prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 à 2 cm gember
  • 10 gr peterselie
  • 200 gr rundergehakt
  • 40 gr tomatenpuree
  • 10 ml ketjap manis
  • 10 ml oestersaus
  • 200 ml runderbouillon
  • 100 gr taugé
  • 5 gr sambal

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  • Snipper de ui en snijd de prei in ringen. Hak de knoflook fijn.
  • Snijd de gember in kleine stukjes.
  • Hak de peterselie fijn en meng samen met wat peper en zout door het gehakt en draai kleine balletjes.
  • Verhit een scheut olie in de pan en fruit de gember, knoflook en ui aan. Zet het even apart.
  • Bak de gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruin.
  • Voeg de prei en tomatenpuree toe en bak kort mee.
  • Voeg de runderbouillon, oestersaus en ketjap manis toe. Doe ook de ui, knoflook en gember weer terug in de pan.
  • Laat op laag vuur inkoken tot een dikke saus.
  • Meng de mie en taugé er doorheen en voeg naar smaak sambal toe.

Tips en tricks

  • Je kunt de mie eventueel ook apart serveren maar zelf vinden we dit gerecht het leukst als ‘eenpansgerecht’.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 553
  • Eiwit: 31,7 gram
  • Koolhydraten: 61,6 gram
  • Vet: 18,6 gram
  • Vezels: 9,8 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter