Recepten

Beef teriyaki

Beef teriyaki

Vandaag, in de categorie wereldgerechten: beef teriyaki! We zijn er helemaal enthousiast over 🙂 Een lekker vlot gerecht waar je weinig voor hoeft te kopen maar dat wel geweldig compleet smaakt. Top toch?

Zowel qua groente als qua vlees kun je gerust een beetje afwijken van het recept. Zolang je het maar een beetje ‘normaal’ houdt weet ik zeker dat het goed komt. Schroom dus niet om dit gerecht om te dopen naar een chicken teriyaki of een pork teriyaki. Check vooral ook even de groentela van je koelkast om te kijken wat je daar nog aan restjes hebt. Grote kans dat je er iets tegenkomt dat prima in je teriyaki gerecht kan!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr woknoedels (twee blokken)
  • 200 gr rosbieflapjes
  • 250 gr champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 25 gr honing
  • 50 ml sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie (5 gr)
  • 2 theelepels maizena (5 gr)
  • 10 gr sesamzaad
  • paar stengels bosui

Zo maak je het

  • Kook de woknoedels volgens de instructies op de verpakking, giet ze af en spoel ze koud.
  • Snijd de rosbieflapjes in reepjes en bestrooi met een beetje peper en zout.
  • Snijd de champignons in kwarten en de paprika in stukken van ongeveer 1×1 cm. Hak de bosui in ringen. Pel de knoflooktenen en snijd één of twee keer doormidden.
  • Doe de honing, sojasaus, sesamolie en knoflooktenen in een pannetje, voeg er 100 ml water aan toe en breng op laag vuur aan de kook. Laat dit een paar minuten pruttelen terwijl je regelmatig goed roert.
  • Doe de maizena in een kommetje, voeg een kleine eetlepel water toe en roer het glad. Haal de knoflooktenen uit de saus en gebruik de maizena om de saus te binden. Voeg niet direct alles toe om te voorkomen dat je de saus te dik maakt. De maizena bindt pas als de saus weer aan de kook is, dus wacht steeds even op het resultaat voordat je meer van de maizena toevoegt. Zodra de saus de gewenste dikte heeft kun je het vuur uitzetten.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en laat goed heet worden.
  • Doe de rosbieflapjes in de wok en bak 1 minuut op hoog vuur. Voeg vervolgens de paprika’s en champignons toe en laat deze ongeveer 3 minuten meebakken.
  • Draai het vuur lager en voeg 3/4 van de teriyakisaus toe. Voeg vervolgens de noedels toe en roer alles goed door elkaar. Houd het vuur laag maar zorg er wel voor dat de noedels weer goed opwarmen.
  • Proef het gerecht en maak op smaak met de rest van de teriyakisaus en eventueel wat peper.
  • Schep de beef teriyaki op twee borden en bestrooi met sesamzaad en bosui.

Tips en tricks

  • In plaats van rosbieflapjes kun je natuurlijk ook prima biefstuk gebruiken. Kipfilet is ook een goede optie.
  • Als je geen sesamolie in huis hebt hoef je het niet perse te kopen. Het voegt zeker wel wat toe, maar zonder deze olie wordt de teriyakisaus ook lekker 🙂

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 540
  • Eiwit: 31,9 gram
  • Koolhydraten: 61,2 gram
  • Vet: 16,1 gram
  • Vezels: 4,3 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter