Diner Vegetarisch recept

Bietenburger

Bietenburger

In de categorie ‘een keer wat anders’ hebben we dit keer lekkere bietenburgers voor je! Gezond, laag in calorieën en bijzonder voedzaam. Ze bevatten namelijk kikkererwten en havermout. En rode bieten maar dat zal geen verrassing zijn voor je 🙂

Overigens ben ik bij dit soort recepten – die net even wat aparter zijn – altijd erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Dus doe ons een plezier en laat hieronder in de reacties even weten hoe het gesmaakt heeft!

Dit heb je nodig (voor vier stuks)

  • 130 gram gekookte kikkererwten
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram rode bieten
  • 5 ml appelazijn
  • 1 cm gember
  • 5 ml sojasaus
  • 60 gram havermout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en hak de knoflook en gember fijn.
  • Snijd de bieten in kleine stukjes.
  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Verhit een scheut olie in de pan en fruit de knoflook, gember en ui aan.
  • Voeg de bieten toe en bak kort mee.
  • Voeg de sojasaus en appelazijn toe en roer goed door.
  • Voeg het mengsel bij de kikkererwten en maak fijn met een staafmixer of in de blender.
  • Verdeel het mengsel in vieren en gebruik per deel ongeveer 15 gram havermout om er een mooie burger van te vormen.
  • Leg de burgers op een ovenplaat met bakpapier en bak ongeveer 15 minuten.

Tips en tricks

  • Wanneer je gebruik maakt van rauwe kikkererwten moet je rekening houden met wellen en koken. Wij hebben kikkererwten uit blik gebruikt.
  • Je kan de burgers ook in de koekenpan bakken. Dat duurt ook ongeveer 15 minuten.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 152
  • Eiwit: 6 gram
  • Koolhydraten: 20 gram
  • Vet: 4 gram
  • Vezels: 6 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

Laat een reactie achter