Kerstrecepten Recepten

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio

Een ideaal voorgerecht voor de vegetariërs onder ons. Maar ook zeer geschikt wanneer je voor het hoofdgerecht al het een en ander aan vlees op de planning hebt staan. Dan vind ik het zelf altijd wel prettig om als voorgerecht iets vegetarisch te eten.

Of iets met vis, dat vind ik ook heerlijk. Beginnen met een licht voorgerecht met vis en als hoofdgerecht een mooi stukje vlees. Als toetje ben ik dan al blij met een lekkere stroperige dubbele espresso eventueel met een klein chocolaatje erbij.

Maar goed, we hadden het over bietencarpaccio. Hieronder het snelle en makkelijke recept voor dit lekkere voorgerechtje 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr (voorgekookte) rode bieten
  • 1 appel
  • 20 gr pompoenpitjes
  • 30 gr feta
  • 20 gr rucola
  • 20 gr pittige kiemgroente
  • 5 ml balsamicoazijn
  • 5 ml citroensap
  • 5 ml olijfolie

Zo maak je het

  • Snijd de bieten en de appel in flinterdunne plakjes.
  • Rooster de pompoenpitjes in een droge pan.
  • Verdeel de plakken rode biet over twee borden. Verdeel de plakjes appel over de rode biet.
  • Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en de citroensap. Maak op smaak met peper en zout.
  • Bedek de bieten -en appelschijfjes met de rucola en sprenkel de dressing er overheen.
  • Verdeel de feta, kiemgroente en pompoenpitjes over de borden.

Tips en tricks

  • De dressing voegt veel toe aan de smaak van dit recept. Maak de dressing goed op smaak en proef daarbij goed of je het lekker vindt, voordat je het over de carpaccio sprenkelt. Zorg in ieder geval dat het niet te zuur wordt.
  • Het snijden van de appel en rode biet gaat ideaal met een mandoline. Mocht je er eentje hebben of erover denken om er eentje aan te schaffen dan is dit het moment 🙂

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter