Diner Lunch Vegetarisch recept

Bietenpannenkoek

Bietenpannenkoek

Zelf had ik nog nooit eerder bietenpannenkoekjes gegeten. En daarom vind ik het zo leuk dat jullie recepten insturen. Dit is namelijk niet echt een gerecht dat ik zelf snel zou uitkiezen of bedenken. En als iedereen zo nu en dan wat instuurt krijgen we een zo groot en gevarieerd mogelijk aanbod aan recepten 🙂

Als dit voor jou ook de eerste keer is dat je bietenpannenkoekjes gaat bakken ben ik heel benieuwd wat je ervan vindt. Ik was namelijk heel positief verrast. Even los van de geitenkaas, want daar ben ik nog steeds niet zo gek op, haha 🙂 Maar ook zonder geitenkaas smaken ze heerlijk. Binnenkort ga ik ze zeker weer maken!

By the way: dit recept hebben jullie te danken aan Felicia. Zij stuurde het namelijk in omdat het één van haar favorieten is.

Dit heb je nodig (acht pannenkoekjes)

  • 250 ml (amandel)melk
  • 1 ei
  • 100 gr rode biet (voorgekookt)
  • 125 gr havermout
  • 5 gr bakpoeder
  • 80 gr geitenkaas
  • 40 gr rucola
  • 10 gr bieslook

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten 

  • Doe de melk, het ei, de havermout, het bakpoeder en de bietjes in een hakmolen of keukenmachine. Voeg ook een snuf peper en zout toe. Meng tot je een glad beslag hebt.
  • Hak de bieslook fijn en roer dit door het beslag.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van het beslag. Je hebt ongeveer twee tot drie minuten per kant nodig om ze mooi te bakken.
  • Garneer de pannenkoekjes met stukjes geitenkaas en rucola.

Tips en tricks

  • Het beslag is redelijk dik. Zelf vind ik het het makkelijkst om een scheut beslag in het midden van de pan te doen en dit vervolgens met de achterkant van een lepel wat uit te ‘smeren’. Anders krijg je een heel klein dik pannenkoekje 🙂
  • Je kunt ook voor een hardere geitenkaas kiezen. Hiervan kun je een deel door het beslag raspen en de rest achteraf toevoegen.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 129
  • Eiwit: 5 gram
  • Koolhydraten: 12 gram
  • Vet: 6 gram
  • Vezels: 2 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

    • In principe wel. Overleg met je arts of diabetesverpleegkundige of de menu’s voor jou geschikt zijn. Soms is er een kleine aanpassing nodig, maar dit is per persoon verschillend 🙂

Laat een reactie achter