Diner Lunch

Bietensalade met tonijn

Bietensalade met tonijn

Het is alweer even geleden dat we dit recept hebben gekookt en gefotografeerd maar ik kan me nog goed herinneren dat het erg lekker was 🙂 Een snel recept waar je maar weinig ingrediënten voor nodig hebt. De meeste producten heb je waarschijnlijk zelfs al in huis. Ideaal.

Deze salade is lekker als (licht) diner, maar kan ook prima als voedzame lunch. Hartelijk dank Klazien voor het delen van dit lekkere recept. Ik ga ‘m zeker vaker maken!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 500 gr voorgekookte rode bieten
  • 130 gr tonijn (uit blik, op water)
  • 300 gr aardappel
  • 40 ml yoghurt
  • 15 ml fritessaus
  • 10 gr mosterd
  • 3 augurken
  • 1 ui

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen gaar. Giet af en laat ze afkoelen.
  • Snipper de ui en snijd de augurken in kleine stukjes.
  • Maak in een saladeschaal een sausje van de mosterd, fritessaus en yoghurt. Voeg eventueel een scheutje augurkennat toe.
  • Snijd de rode bieten in blokjes en voeg bij het sausje. Voeg ook de augurken en het uitje toe.
  • Voeg als laatste de aardappelen en de tonijn toe.
  • Schep alles goed door elkaar en voeg wat peper toe.

Tips en tricks

  • Je kan ervoor kiezen de aardappelen en rode bieten heel klein te snijden of er zelfs doorheen te stampen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 359
  • Eiwit: 25,4 gram
  • Koolhydraten: 52,7 gram
  • Vet: 2,4 gram
  • Vezels: 14,5 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

Laat een reactie achter