Recepten

Bladerdeeghapje met gehakt en rozijnen

BladerdeeghapjeGehaktRozijnen

TIP: Afvallen met heerlijke recepten!

Project Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! Klik hier om ons populaire online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.


Dit verrassende hapje is perfect om te serveren op een feestje,  maar zeker ook om lekker zelf van te genieten als bijvoorbeeld avondsnack. Wanneer je de hapjes uit de oven haalt komt de heerlijke geur van zoet vermengd met hartig je tegemoet. En dan nog moeten wachten tot ze afgekoeld zijn…

Dit heb je nodig (12 hapjes)

  • 2 plakken bladerdeeg
  • 120 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 0,5 beschuit
  • 0,5 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels kerrie
  • 15 gr rozijnen

Zo maak je het

  • Klop het ei los en meng de helft ervan door het gehakt. Verkruimel het beschuit en kneed dit ook door het gehakt. Voeg wat peper en zout toe aan het gehakt en bak het op hoog vuur rul. Voeg tijdens het bakken de kerriepoeder en kaneel toe.
  • Snipper het uitje fijn en pers de knoflook. Voeg dit de laatste twee minuten bij het gehakt en bak kort mee.
  • Snijd de rozijnen doormidden of hak even grof door, zodat je geen hele rozijnen meer hebt, maar stukjes. Voeg dit bij het gehaktmengsel. Roer het goed door en laat het afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat ze een klein beetje ontdooien.
  • Schep een kleine helft van het mengsel op de plak deeg en probeer de plak voorzichtig op te rollen. Doe dit op het moment dat hij net niet meer breekt, maar wacht niet totdat de plak geheel ontdooid is!
  • Rol de plak niet te strak op, maar zorg dat de uiteinden wel goed aan elkaar vastzitten. Snijd ‘m daarna meteen in zes stukken. Leg de stukken plat op de bakplaat en herhaal dit met de andere plak bladerdeeg.
  • Vul ‘de rondjes’ van bladerdeeg verder op met het gehaktmengsel. Vorm de rolletjes naar wens en druk ze eventueel iets platter.
  • Besmeer de randen bladerdeeg met het overgebleven ei. Besmeer de bovenkant (het gehakt) ook licht.
  • Zet de rolletjes voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Je kunt het hapje zowel warm als koud serveren.

Voedingswaarde (per hapje)

  • Kcal: 58
  • Eiwit: 3,0 gram
  • Koolhydraten: 4,5 gram
  • Vet: 3,0 gram
  • Vezels: 0,7 gram

Eet smakelijk!


P.s. wil jij elke dag genieten van de lekkerste recepten en ondertussen 0,5 tot 1 kilo per week afvallen? Project Gezond is alles wat je nodig hebt :) Klik hier om ons online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

  • Hoi Walter
    Even een vraag:
    De onderkant van het bladerdeeg (rolletjes) die met gehakt zijn gevuld 6 uit 1 plak die zijn wel open …
    Loop het gehakt er dan niet uit,?

Laat een reactie achter