Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Kerstrecepten Tussendoortjes & snacks

Bladerdeeghapjes met gehakt en rozijnen

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Dit verrassende hapje is perfect om te serveren op een feestje, maar zeker ook om lekker zelf van te genieten als bijvoorbeeld avondsnack. Wanneer je de hapjes uit de oven haalt komt de heerlijke geur van zoet vermengd met hartig je tegemoet. En dan nog moeten wachten tot ze afgekoeld zijn…

Dit heb je nodig (12 hapjes)

  • 1 ei
  • 120 gr rundergehakt
  • 0,5 beschuit
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 0,5 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gr rozijnen
  • 2 plakken bladerdeeg

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

  • Klop het ei los en meng de helft ervan door het gehakt. Verkruimel het beschuit en kneed dit ook door het gehakt. Voeg wat peper en zout toe aan het gehakt en bak het op hoog vuur rul. Voeg tijdens het bakken de kerriepoeder en kaneel toe.
  • Snipper het uitje fijn en pers de knoflook. Voeg dit de laatste twee minuten bij het gehakt en bak kort mee.
  • Snijd de rozijnen doormidden of hak even grof door, zodat je geen hele rozijnen meer hebt, maar stukjes. Voeg dit bij het gehaktmengsel. Roer het goed door en laat het afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat ze een klein beetje ontdooien.
  • Schep een kleine helft van het mengsel op de plak deeg en probeer de plak voorzichtig op te rollen. Doe dit op het moment dat hij net niet meer breekt, maar wacht niet totdat de plak geheel ontdooid is!
  • Rol de plak niet te strak op, maar zorg dat de uiteinden wel goed aan elkaar vastzitten. Snijd ‘m daarna meteen in zes stukken. Leg de stukken plat op de bakplaat en herhaal dit met de andere plak bladerdeeg.
  • Vul ‘de rondjes’ van bladerdeeg verder op met het gehaktmengsel. Vorm de rolletjes naar wens en druk ze eventueel iets platter.
  • Besmeer de randen bladerdeeg met het overgebleven ei. Besmeer de bovenkant (het gehakt) ook licht.
  • Zet de rolletjes voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Je kunt het hapje zowel warm als koud serveren.

Voedingswaarde (per hapje)

  • Kcal: 58
  • Eiwit: 3 gram
  • Koolhydraten: 5 gram
  • Vet: 3 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

6 reacties

Laat een reactie achter