Tussendoortjes & snacks

Bladerdeeghapje met geitenkaas, tijm en walnoot

Wij vinden de combinatie van kaas en tijm alleen al heel fijn!

Neem nu geitenkaas, tijm en walnoot. Verpak deze mooie ingrediënten samen in een stukje bladerdeeg en je hebt een fenomenaal hapje te pakken.

Het moeilijkste onderdeel? Wachten met proeven totdat ze afgekoeld zijn 😉

Dit heb je nodig (8 stuks)

  • 2 plakken bladerdeeg
  • 10 gr walnoten
  • 50 gr geitenkaas
  • 10 ml honing
  • 2 theelepels verse tijm
  • 1 ei

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de plakken bladerdeeg ontdooien.
  • Verkruimel de walnoten tussen de vingers tot fijne korrels. Gebruik eventueel een mesje.
  • Maak in een kom een mengsel van de geitenkaas, honing, tijm en de walnoten.
  • Snijd iedere plak bladerdeeg in vier stukken. Trek ze voorzichtig iets uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel het geitenkaasmengsel in mooie hoopjes over de plakjes bladerdeeg.
  • Vouw de randen naar wens iets omhoog, maak er een puntje van of vouw enkel de hoekjes iets om.
  • Smeer de randen (of bovenkant) licht in met wat losgeklopt ei en zet voor 20 à 25 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Gebruik eventueel gedroogde tijm. Wij hebben ze getest met gedroogde tijm en dan zijn ze al enorm lekker. Met verse tijm krijg je een nog grotere smaaksensatie 😉
  • Als je geen fan bent van geitenkaas: bladerdeeg (en tijm) gaat eigenlijk met alle soorten kaas goed samen!

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 66
  • Eiwit: 1,8 gram
  • Koolhydraten: 3,1 gram
  • Vet: 18,7 gram
  • Vezels: 0,9 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter