Wij vinden de combinatie van kaas en tijm alleen al heel fijn!
Neem nu geitenkaas, tijm en walnoot. Verpak deze mooie ingrediënten samen in een stukje bladerdeeg en je hebt een fenomenaal hapje te pakken.
Het moeilijkste onderdeel? Wachten met proeven totdat ze afgekoeld zijn 😉
Dit heb je nodig (8 stuks)
- 2 plakken bladerdeeg
- 10 gr walnoten
- 50 gr geitenkaas
- 10 ml honing
- 2 theelepels verse tijm
- 1 ei
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de plakken bladerdeeg ontdooien.
- Verkruimel de walnoten tussen de vingers tot fijne korrels. Gebruik eventueel een mesje.
- Maak in een kom een mengsel van de geitenkaas, honing, tijm en de walnoten.
- Snijd iedere plak bladerdeeg in vier stukken. Trek ze voorzichtig iets uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel het geitenkaasmengsel in mooie hoopjes over de plakjes bladerdeeg.
- Vouw de randen naar wens iets omhoog, maak er een puntje van of vouw enkel de hoekjes iets om.
- Smeer de randen (of bovenkant) licht in met wat losgeklopt ei en zet voor 20 à 25 minuten in de oven.
Tips en tricks
- Gebruik eventueel gedroogde tijm. Wij hebben ze getest met gedroogde tijm en dan zijn ze al enorm lekker. Met verse tijm krijg je een nog grotere smaaksensatie 😉
- Als je geen fan bent van geitenkaas: bladerdeeg (en tijm) gaat eigenlijk met alle soorten kaas goed samen!
Voedingswaarde (per stuk)
- Kcal: 66
- Eiwit: 2 gram
- Koolhydraten: 3 gram
- Vet: 19 gram
- Vezels: 1 gram
Kan je deze vooraf maken en eet je ze koud of warm? Lijkt me lekker voor als er weer visite mag komen.
Deze hapjes kun je heel goed van te voren maken. Je kunt ze zowel warm als koud eten.
Kan je ze ook vooraf klaar zetten, even in de koelkast plaatsen en later afbakken?
Ja hoor, dat kan.
Wat voor geitenkaas gebruiken jullie voor deze hapjes?
Wij gebruiken zachte geitenkaas, dit werkt het makkelijkst.