Diner

Bladerdeegpakketjes met kabeljauw en spinazie

Bladerdeegpakketjes met kabeljauw en spinazie

Spinazie en vis zijn een prima combinatie. En als je het dan ook nog serveert in knapperig bladerdeeg en aftopt met mozzarella heb je een absolute traktatie op je bord.

In eerste instantie lijkt het misschien geen hele royale maaltijd. Maar we zaten na twee van die goedgevulde schuitjes best aardig vol. We zeggen niet dat geen derde op hadden gekund, maar twee is echt prima.

Let er tijdens het koken op dat je zowel de kabeljauw als het spinaziemengsel goed op smaak maakt. Gebruik daarbij royaal peper en ook gerust wat zout.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 2 plakken bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 grote ui (of twee kleintjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr spinazie
  • 30 gr zuivelspread
  • 200 gr kabeljauwfilet
  • citroensap
  • 60 gr mozzarella

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten + 8 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakken bladerdeeg erop.
  • Klop het ei los en smeer de bovenkant van de plakken bladerdeeg in met het losgeklopte ei.
  • Zet de plakken bladerdeeg voor 15 minuten in de oven, zodat ze goudbruin worden en flink omhoog komen. Laat de plakken buiten de oven afkoelen. Laat de oven op 180 graden aanstaan.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit aan in een scheutje olie en voeg handje voor handje de spinazie toe.
  • Zet het vuur uit zodra de spinazie geslonken is. Roer de zuivelspread door het mengsel. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en zout en besprenkel met wat citroensap. Bak de kabeljauw in een paar minuten per kant op middelhoog vuur.
  • Snijd de plakken bladerdeeg horizontaal doormidden zodat de onder- en bovenkant los van elkaar komen. Je hebt nu als het ware vier ‘bakjes’.
  • Vul ieder bakje met een kwart van het spinaziemengsel en leg daar vervolgens een stuk kabeljauw op.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel dit ook over de vier pakketjes.
  • Zet de pakketjes nog ongeveer 8 minuten in de oven zodat de mozzarella mooi gesmolten is.

Tips en tricks

  • Je kunt ook kleine balletjes mozzarella gebruiken. Als je die vervolgens in dunne plakjes snijdt heb je mooie kleine stukjes die je goed kunt verdelen over de bakjes.
  • Wij hebben naturel zuivelspread gebruikt maar als je nog een andere variant in de koelkast hebt staan kun je die ook prima gebruiken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 418
  • Eiwit: 30,7 gram
  • Koolhydraten: 25,9 gram
  • Vet: 18,0 gram
  • Vezels: 5,1 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

3 reacties

Laat een reactie achter