Recepten

Bladerdeegpakketjes met kabeljauw en spinazie

Bladerdeegpakketjes met kabeljauw en spinazie
Geschreven door Walter

Spinazie en vis zijn een prima combinatie. En als je het dan ook nog serveert in knapperig bladerdeeg en aftopt met mozzarella heb je een absolute traktatie op je bord.

In eerste instantie lijkt het misschien geen hele royale maaltijd. Maar persoonlijk zat ik na twee van die goedgevulde schuitjes best aardig vol. Ik zeg niet dat ik geen derde op had gekund, maar twee is echt prima.

Let er tijdens het koken op dat je zowel de kabeljauw als het spinaziemengsel goed op smaak maakt. Gebruik daarbij royaal peper en ook gerust wat zout.

Dit recept werd ingestuurd door Helga.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 2 plakken bladerdeeg
  • 1 ei
  • 200 gr kabeljauwfilet
  • 300 gr spinazie
  • 1 grote ui (of twee kleintjes)
  • 2 tenen knoflook
  • 60 gr mozzarella
  • 30 gr zuivelspread
  • citroensap

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de plakken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de bovenkant in met het losgeklopte ei. Zet voor ongeveer 15 minuten in de oven zodat ze mooi goudbruin bakken en flink omhoog komen. Laat de plakken bladerdeeg buiten de oven afkoelen en laat de oven aan staan op 180 graden.
  • Snipper ondertussen het ui en de knoflook en fruit dit zachtjes aan in een scheutje olie. Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat dit slinken.
  • Zodra de spinazie geslonken is zet je het vuur uit en roer je de zuivelspread door het mengsel. Proef even en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en zout en besprenkel met wat citroensap. Bak de kabeljauw in een paar minuten per kant op middelhoog vuur.
  • Snijd de plakken bladerdeeg horizontaal doormidden zodat de onder- en bovenkant los van elkaar komen. Je hebt nu als het ware vier ‘bakjes’.
  • Vul ieder bakje met een kwart van het spinaziemengsel en leg daar vervolgens een stuk kabeljauw op.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel dit ook over de vier pakketjes.
  • Zet de pakketjes nog ongeveer 8 minuten in de oven zodat de mozzarella mooi gesmolten is.

Tips en tricks

  • Ik heb voor dit recept van die kleine balletjes mozzarella gebruikt. Als je die vervolgens in dunne plakjes snijdt heb je hele mooi kleine stukjes die je goed kunt verdelen over de pakketjes.
  • Wij hebben naturel zuivelspread gebruikt maar als je nog een andere variant in de koelkast hebt staan kun je die ook prima gebruiken.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

Laat een reactie achter