Recepten

Bloemkool met een bite

Bloemkool met een bite

Heb jij ons nieuwe boek al? Klik hier voor meer info.


Marianne stuurde ons deze verrassende en vooral lekkere manier om bloemkool te eten. Net even anders dan je gewend bent. Tenminste, ik dan.

Door de bloemkool echt net beetgaar te koken en ‘m vervolgens in de oven te zetten krijgt ie een lekkere bite. Combineer dat met tomaat en kaas (altijd goed) en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan.

Wij gaan dit zeker vaker eten 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr bloemkool
  • 2 tomaten
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 50 gr geraspte kaas

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook beetgaar.
  • Bekleed een schaal met bakpapier en leg daar de uitgelekte bloemkoolroosjes in.
  • Bestrooi de bloemkool met nootmuskaat en leg de plakken tomaat ertussen.
  • Strooi de kaas over de bloemkool en tomaat en zet 5 á 10 minuten in de oven. Draai de temperatuur omhoog naar 200 graden en laat in 5 minuten de kaas wat bruin kleuren.

Tips en tricks

  • Strooi er nog wat fijngesneden peterselie overheen.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter