Bloemkool is een perfecte groente om soep van te maken. Dit wordt – zeker in combinatie met de kookroom – namelijk een heerlijk zacht soepje.
Dit heb je nodig (1.000 ml)
- 1 sjalot
- 500 ml kippenbouillon
- 400 gr bloemkool
- 75 gr spekreepjes
- 50 ml kookroom
- 5 gr platte peterselie
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten
- Snipper het sjalotje en fruit aan in een scheutje olie.
- Voeg de kippenbouillon toe en kook de bloemkoolroosjes 10 à 15 minuten in de bouillon.
- Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan zonder olie of boter.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender en doe terug in de pan.
- Voeg de kookroom toe en warm de soep goed door.
- Hak de peterselie fijn en roer door de soep.
- Verdeel de spekreepjes over de soep.
- Maak op smaak met peper en zout.
Tips en tricks
- Je kunt de soep ook heel goed invriezen in porties.
Voedingswaarde (per 100 ml)
- Kcal: 45
- Eiwit: 3 gram
- Koolhydraten: 2 gram
- Vet: 3 gram
- Vezels: 0 gram
Heerlijke soep, die staat vanaf nu meer op het menu!
Heerlijk verrassende soep ??
Deze gaan we zeker vaker eten ?
Nooit geweten dat je van bloemkool zo’n lekkere soep kon maken, hij smaakte heerlijk en komt dus vaker op tafel!
Mosterd door het recept is ook een heerlijke combinatie met bloemkool.