Diner Kerstrecepten Lunch

Bloemkoolcrèmesoep met spekjes

Bloemkoolcrèmesoep met spekjes

Bloemkool is een perfecte groente om soep van te maken. Dit wordt – zeker in combinatie met de kookroom – namelijk een heerlijk zacht soepje.

Dit heb je nodig (1.000 ml)

  • 1 sjalot
  • 500 ml kippenbouillon
  • 400 gr bloemkool
  • 75 gr spekreepjes
  • 50 ml kookroom
  • 5 gr platte peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Snipper het sjalotje en fruit aan in een scheutje olie.
  • Voeg de kippenbouillon toe en kook de bloemkoolroosjes 10 à 15 minuten in de bouillon.
  • Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan zonder olie of boter.
  • Pureer de soep met een staafmixer of blender en doe terug in de pan.
  • Voeg de kookroom toe en warm de soep goed door.
  • Hak de peterselie fijn en roer door de soep.
  • Verdeel de spekreepjes over de soep.
  • Maak op smaak met peper en zout.

Tips en tricks

  • Je kunt de soep ook heel goed invriezen in porties.

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 45
  • Eiwit: 3 gram
  • Koolhydraten: 2 gram
  • Vet: 3 gram
  • Vezels: 0 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

Laat een reactie achter