Diner

Boerenkoolwok met aardappel en kip

Boerenkool eten de meesten lekker door de klassieke gelijknamige stamppot. Een paar jaar geleden begonnen we deze ijzerrijke groene bladgroente in smoothies te stoppen, en er verschijnen steeds meer salades met boerenkool op het menu. Het is ook helemaal niet gek dat we lekker willen variëren met boerenkool, het zit namelijk bomvol vitamines, antioxidanten en andere voedingsstoffen die keigoed voor je zijn!

Maar wist je dat je met deze groente ook prima kunt wokken? Dit recept is het bewijs! Je maakt een heerlijk én makkelijk wokgerecht.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr aardappels
  • 200 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 gr sambal
  • 10 gr ketjap
  • 2 cm gember
  • 300 gr boerenkool
  • 200 ml bouillon
  • 30 gr cashewnoten

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Kook kort voor.
  • Snijd de kip in blokjes. Bestrooi met een beetje peper.
  • Snipper het uitje en pers de knoflook. Fruit aan in een scheutje olie en voeg de sambal, ketjap en geraspte gember toe.
  • Zet het vuur hoog en bak de kipstukjes op hoog vuur bruin.
  • Voeg de aardappelblokjes en boerenkool toe en bak kort mee op hoog vuur.
  • Blus af met de bouillon en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • Maak als het vocht verdampt is verder op smaak met peper, zout of extra sambal en garneer met de cashewnoten.

Tips en tricks

  • Je kunt de boerenkool in delen ‘afblussen’. Laat dan eerst zo’n 100 milliliter van de bouillon verdampen en voeg dan opnieuw bouillon toe.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 487
  • Eiwit: 36 gram
  • Koolhydraten: 46 gram
  • Vet: 15 gram
  • Vezels: 15 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

  • Vraagje
    Als ik n boek bestel staan er meestal producten in wat wij niet zo graag lusten.dat is in dit boek toch ook zo

    Grts marja

    • Hoi Marja, ik weet niet welke producten je niet lust. Maar dat zou inderdaad mogelijk kunnen zijn. Stuur anders even een mail naar info@projectgezond.nl. Dan kunnen we aan de hand van de producten die je niet lust kijken hoe je eventueel kan variëren.

  • Vraagje! Ik wil deze schotel maken, alleen heb ik een bevroren zak in de vriezer liggen. Hoe doe ik dit dan? Bevroren er in 1 keer indoen? Of moet ik het eerst laten ontdooien in de koelkast?

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X