Diner

Bonenstoof met rijst

Bonenstoof met rijst

Bonen zitten bomvol voedingsstoffen zoals vezels, eiwitten, magnesium, kalium, koper, fosfor, ijzer en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Deze stoof is ontstaan uit losse ingrediënten die ooit op één van onze weekmenu’s hebben gestaan. We hebben het gerecht met bonen zodanig uitgebreid met ingrediënten waarmee het een heerlijk smaakvol geheel wordt.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr zilvervliesrijst
  • 100 gr spekreepjes
  • 200 gr roerbakgroenten met champignons
  • 150 gr bonenmix (bonduelle)
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 50 gr zilveruitjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de spekreepjes in een pan zonder olie knapperig. Giet het overtollige vet af.
  • Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de bonenmix, de tomatenblokjes en de zilveruitjes toe en warm goed door.
  • Serveer met de rijst.

Tips en tricks

  • In plaats van roerbakgroente kan je ook restjes groenten gebruiken die je nog op wilt maken.
  • De spekreepjes kun je eventueel vervangen door stukjes rookworst. Dit voeg je tegelijk toe met de bonenmix.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 483
  • Eiwit: 21,3 gram
  • Koolhydraten: 64,7 gram
  • Vet: 13,0 gram
  • Vezels: 9,4 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

  • Deze is zo lekker :O !! ik maak hem vegetarisch met de vega speckjes van ”de vegetarische slager” en dan met een klein beetje fajita kruiden of cajun erover . Echt een aanrader dit recept

Laat een reactie achter