Recept inspiratie

Borrelhapjes

We houden allemaal wel van een feestje op z’n tijd. En bij een feestje denk je toch al snel aan hapjes. Wij hebben onze lekkerste hapjes voor je verzameld zodat je het volgende feestje eens goed kunt uitpakken!

Gevulde eitjes 

Een gevuld eitje doet het altijd goed. En omdat wij er ook gek op zijn hebben we meteen een heel assortiment voor je. Maar natuurlijk begint het bij de basis.

Bekijk het recept: gevulde eitjes met augurk.
Gevulde eitjes met augurk

Vlammetjes

Zo lekker voor bij de borrel, een lekker pittig vlammetje.

Bekijk het recept: vlammetjes.
Vlammetjes

Wraps met gerookte kip en pesto

Met een wrap en een lekkere vulling heb je zo een hapje op tafel staan. De combinatie van kip en pesto doet het altijd goed.

Bekijk het recept: wraps met gerookte kip en pesto.
Wraps met gerookte kip en pesto

Bladerdeeghapje met geitenkaas, tijm en walnoot

Bladerdeeg vullen met geitenkaas, walnoten en tijm. Alleen al de geur uit de oven laat je het water in de mond lopen.

Bekijk het recept: Bladerdeeghapje met geitenkaas, tijm en walnoot.

Pittige gehaktballetjes

Een gehaktballetje doet het altijd goed. En handig ook, je kunt ze heel goed van te voren klaarmaken. Verwarm ze nog even in de oven of serveer ze koud.

Bekijk het recept: pittige gehaktballetjes.
Pittige gehaktballetjes

Miniquiches met ontbijtspek en bosui

Met deze miniquiches maak je echt indruk. Door de bosui en het spek heb je een echte smaakexplosie!

Bekijk het recept: Miniquiches met ontbijtspek en bosui.

Pizzatwisters

Voor deze twisters maken we de tomatensaus zelf. Is even wat werk, maar de saus is prima in te vriezen of je plant meteen een pizzadag in.

Bekijk het recept: pizzatwisters.
Pizzatwisters

Hartige scones met oude kaas en bosui

Scones kennen we allemaal wel in ze zoete variant. Maar hartig? Jazeker! Door de oude kaas krijgen ze lekker veel pit.

Bekijk het recept: hartige scones met oude kaas en bosui.
Hartige scones met oude kaas en bosui

Romige paddenstoelenragout

Misschien trok je vroeger nog een blik los, maar vanaf nu maak je ragout helemaal zelf. Vul de pasteibakjes met je zelfgemaakte paddenstoelenragout en je maakt indruk op je gasten.

Bekijk het recept: romige paddenstoelenragout.

Dadels met geitenkaas en bacon

Dadels met geitenkaas, een laagje bacon eromheen en even in de oven. Maak er vooral voldoende, want deze zijn zo op.

Bekijk het recept: dadels met geitenkaas en bacon.
Dadels met geitenkaas en bacon

Bladerdeeghapje met gehakt en rozijnen

En nog een heerlijk bladerdeeghapje maar dan met gehakt en rozijnen. Een niet alledaagse combinatie maar juist daardoor verrassend lekker.

Bekijk het recept: bladerdeeghapje met gehakt en rozijnen.

Hartige muffins met ham, kaas en paprika

Naast de hartige scone heb je ook nog de hartige muffin. Het verschil? Dat zit ‘m in het deeg. Scones zijn over het algemeen wat vaster van structuur. In deze muffins hebben we ook nog ham en paprika toegevoegd.

Bekijk het recept: hartige muffins met ham, kaas en paprika.
Hartige muffins met ham, kaas en paprika

Worstenbroodjes

Een echt worstenbroodje maak je voortaan zelf. Met heerlijk gekruid gehakt erin een echte traktatie!

Bekijk het recept: worstenbroodjes.

Kaasstengels

Kaasstengels die je kant en klaar koopt bevatten vaak erg veel zout. Nadat je deze een keer zelf hebt gemaakt wil je nooit meer anders.

Bekijk het recept: kaasstengels.
Kaasstengels

Plukbrood met pesto en mozzarella

En wil je echt helemaal los gaan? Maak dan dit breekbrood. Wel echt even een werkje, maar je maakt er zeker indruk mee.

Bekijk het recept: plukbrood met pesto en mozzarella.

Miniquiches met groene aspergetips en gerookte zalm

Deze miniquiches zijn een lust voor het oog. Fris groen door de groene aspergetips en zacht roze door de zalm. De smaak zal je helemaal verrassen. Reden genoeg om deze heerlijke quiches snel te maken.

Bekijk het recept: miniquiches met groene aspergetips en gerookte zalm.

Klassieke empanada’s met maïs en chimichurrikruiden

Heerlijke hapjes van deeg gevuld met onder andere gehakt, maïs en flink op smaak gebracht met chimichurrykruiden.

Bekijk het recept: klassieke empanada’s met maïs en chimichurrikruiden.

Knapperige bloemkool-kaasballetjes

Een bitterballetje op z’n tijd gaat er vast wel in, maar als je eenmaal deze heerlijke bloemkool-kaasballetjes hebt geproefd dan weten we zeker dat je deze vaker gaat maken.

Bekijk het recept: knapperige bloemkool-kaasballetjes.

Filodeeghapjes met roomkaas en gerookte zalm

Met deze prachtige driehoekjes maak je zeker indruk op je gasten. En helemaal wanneer ze een hapje nemen van deze krokante snack. Rijk gevuld met roomkaas, zalm en dille.

Bekijk het recept: filodeeghapjes met roomkaas en gerookte zalm.

Olijvensnack

Geen feestje zonder deze olijvensnack. Superlekker en net weer eens wat anders dan het standaard snackje uit de frituur.

Bekijk het recept: olijvensnack.
Olijvensnack

Winterse mini-saucijzen

Het lijkt heel veel werk om zelf saucijzenbroodjes te maken. met dir recept valt dat reuze mee. Met een halfuurtje heb je een lekkere warme snack op tafel staan.

Bekijk het recept: winterse mini-saucijzen.
Winterse mini-saucijzen

Gehaktballetjes in tomatensaus

Dit balletje mag niet ontbreken op het feestje. Een smeuïg balletje gehakt in een smaakvolle tomatensaus.

Bekijk het recept: gehaktballetjes in tomatensaus.

Nog meer inspiratie nodig voor hapjes? Met deze toastsalades kun je ook nog een toastje serveren. Of serveer je toastsalade eens op een schijfje komkommer. Wist je dat je met rauwkost ook heerlijk kunt dippen?

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

1 reactie

  • In één woord Geweldig!!! Ben blij dat ik hieraan begonnen ben. En langzamerhand gaan de kilootjes eraf en ben ik jullie aan het promoten met mijn foto’s van het heerlijke eten en tussendoortjes op Instagram en Facebook en steek zo heel veel vrienden aan om ook te beginnen aan project gezond hahaha leuk de reacties van de vrienden maar het is ook gewoon zo, lekker, makkelijk en je valt af. Gaat bij mij niet helemaal zo snel als dat ik wil maar ben al 4 kilo kwijt in 5 weken en dat geeft moed. Denk ook omdat het komt dat mijn klc behoefte er niet bij staat. Ik kom namelijk na aftrek van de 500 klc uit op 1198 klc dat ik mag hebben om af te vallen. Dus ik reken het wel makkelijk uit maar toch…. dat is het enige minpuntje voor mij, maar levert weinig problemen op alleen niet ik er wel aan denken om niet alles te nemen anders val ik niet af. Voor de rest het beste voor mij! Top!!

Laat een reactie achter