Diner Kerstrecepten Lunch

Broccolisoep met zalm

Deze soep prikkelt al je zintuigen. De intens groene kleur van de broccoli steekt schitterend af bij de roze zalmsnippers. De fijne takjes bieslook maken een kunstwerk van je soepkom. En dan hebben we het nog niet eens over de smaak gehad. Geniet van dit recept dat uitblinkt in eenvoud.

Dit heb je nodig (1200 milliliter)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr broccoli
  • 750 ml groentebouillon
  • 50 ml kookroom
  • 100 gr gerookte zalm
  • 10 gr bieslook

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten zachtjes aan.
  • Giet de groentebouillon bij de ui en kno ook in de pan. Breng aan de kook.
  • Voeg de broccoliroosjes toe en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar in de bouillon.
  • Pureer de soep helemaal glad in een blender of met een staafmixer. Voeg de kookroom toe en warm de soep goed door.
  • Snijd de gerookte zalm in snippers en hak de bieslook in kleine stukjes. Maak de soep op smaak met peper en eventueel zout.
  • Schep de soep in de kommen en top af met gerookte zalmsnippers en bieslook.

Tips en tricks

  • Liever geen gerookte zalm? Vervang de zalm dan door magere spekreepjes. Bak de spekreepjes even uit zodat ze krokant zijn.
  • Het eindresultaat is een vrij dikke soep. Voeg naar wens water of bouillon toe voor een wat dunnere soep.

Voedingswaarde (per 100 milliliter)

  • Kcal: 46
  • Eiwit: 4 gram
  • Koolhydraten: 1 gram
  • Vet: 3 gram
  • Vezels: 2 gram

Eet smakelijk!

6 reacties

Laat een reactie achter