Diner Lunch

Broccolisoep met gerookte zalm en bieslook

Deze soep prikkelt al je zintuigen. De intens groene kleur van de broccoli steekt schitterend af bij de roze zalmsnippers. De fijne takjes bieslook maken een kunstwerk van je soepkom. En dan hebben we het nog niet eens over de smaak gehad. Geniet van dit recept dat uitblinkt in eenvoud.

Dit heb je nodig (1.200 milliliter)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr broccoli
  • 750 ml groentebouillon
  • 50 ml kookroom
  • 100 gr gerookte zalm
  • 10 gr bieslook

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
  • Fruit de ui en knoflook aan in een scheutje olie.
  • Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes.
  • Maak de groentebouillon en voeg toe aan de ui en knoflook.
  • Kook de broccoli ongeveer 20 minuten in de bouillon.
  • Blend de soep en voeg de kookroom toe. Zet de soep nog even terug op het vuur en warm alles goed door.
  • Snijd de gerookte zalm in snippers en knip de bieslook in kleine stukjes.
  • Maak de soep op smaak met peper en zout en serveer met de gerookte zalm en bieslook bovenop.

Tips en tricks

  • Houd je niet van zalm? Vervang de gerookte zalm dan door 75 gram magere spekreepjes. Bak de spekreepjes eerst even uit in een droge pan.
  • Maak de soep na het toevoegen op de gewenste dikte door eventueel nog een scheut water toe te voegen. Hij is vrij dik als je dat niet doet. 

Voedingswaarde (per 100 milliliter)

  • Kcal: 46
  • Eiwit: 3,7 gram
  • Koolhydraten: 1,2 gram
  • Vet: 2,6 gram
  • Vezels: 2,2 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

6 reacties

Laat een reactie achter