Recepten

Broodje hamburger met geitenkaas

BroodjeHamburgerGeitenkaas

Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Zo heb jij een broodje hamburger vast nog nooit geproefd. Of misschien mikte jij eigenlijk altijd al geitenkaas op jouw burger en ben je nu superblij dat er eindelijk een recept¬†voor is ūüėČ Velen van jullie zullen misschien denken: ho, wacht, stop. Geitenkaas, walnoten, honing √©n courgette op een hamburger? Ja echt! Deze combinatie zal je echt aangenaam verrassen.

Die grote fastfoodketen met een grote gele ‘M’¬†heeft ook weleens¬†een burger met geitenkaas in het assortiment. Uiteraard is deze eigengemaakte creatieve burger verser, smaakvoller en gezonder.

Dit is een¬†geslaagde variant op een klassiek recept waarvan wij hopen dat veel mensen ervan gaan genieten! Mocht je geen fan zijn van geitenkaas, of gewoon lekker klassiek zijn… Bekijk dan¬†dit recept¬†van ons¬†Amerikaans¬†broodje hamburger.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 150 gr rundergehakt
  • 0,5 theelepel tijm
  • 5 gram platte peterselie
  • 0,5 theelepel rozemarijn
  • 0,5 ei
  • 20 gr paneermeel
  • 100 gr courgette
  • 1 ui
  • 10 ml honing
  • 20 gr ijsbergsla
  • 2 bolletjes
  • 30 gr zachte geitenkaas
  • 20 gr walnoten

Zo maak je het

  • Meng het gehakt met de tijm, peterselie, rozemarijn het halve ei en het paneermeel. Kneed het goed door en vorm twee hamburgers. Bedek de hamburgers met vershoudfolie en leg ze even in de koelkast.
  • Snijd de courgette in dunne halve plakjes en de ui in ringen.
  • Verhit een scheutje olie in de pan en bak de uiringen op middelmatig vuur zacht. Voeg de courgette toe en bak even mee op laag vuur.
  • Overgiet de ui en courgette met de honing en zet het vuur iets hoger. Laat de honing voorzichtig karameliseren. Haal alles uit de pan en zet overdekt weg op kamertemperatuur.
  • Bak de hamburgers in dezelfde pan.
  • Verdeel de sla en het uimengsel over de broodjes en leg de hamburgers erbovenop.
  • Brokkel de geitenkaas over de hamburgers en verdeel de walnoten ertussen.

Tips en tricks

  • De bolletjes kun je voor het beleggen kort grillen in een hete koekenpan of in de oven. Snijd ze doormidden zodat de binnenkant (die je gaat beleggen) lekker knapperig wordt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal:¬†499
  • Eiwit:¬†28,0 gram
  • Koolhydraten:¬†36,2 gram
  • Vet:¬†25,4 gram
  • Vezels:¬†3,0 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter