Diner Lunch

Broodje hete kip

Broodje hete kip

Voor dit broodje gebruikten wij 10 gram sambal en vonden het heerlijk! Daar moeten we even bij zeggen dat wij ook wel van pittig eten houden.

Wat dat betreft zal die 10 gram sambal niet aan iedereen besteed zijn, denken we. Begin dus gerust met vijf gram en voeg later eventueel wat extra toe.

Dan nog even over het broodje zelf: jummie, jummie, jummie! Je kunt met deze (enorm goed) gevulde pistolet eventueel ook dineren, dat is toch een leuke afwisseling?

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 paprika
  • 100 gr champignons
  • 2 pistolets
  • 200 gr kipfilet
  • 10 ml ketjap manis
  • 5 gr maïzena
  • 5 gr witte basterdsuiker
  • 30 ml chilisaus
  • 10 gr sambal
  • 100 ml water
  • 10 gr rucola

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de paprika en champignons in kleine stukjes.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheut olie en bak de ui, knoflook, paprika en champignons op hoog vuur aan.
  • Voeg de stukjes kipfilet toe en bak rondom bruin.
  • Zet het vuur hoog en voeg de ketjap manis toe.
  • Meng de maïzena met een paar eetlepels koud water.
  • Zet het vuur middelhoog en voeg nu ook de suiker, chilisaus, sambal, maïzena en het water toe.
  • Roer en voeg eventueel extra water toe om de gewenste dikte te krijgen.
  • Snijd de afgebakken broodjes open en beleg met rucola. Schep de hete kip erop en serveer direct.

Tips en tricks

  • Maak eventueel een dubbele portie van de ‘vulling’ en vries de helft in. Dan kun je dit broodje binnenkort nog eens maken 🙂

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 438
  • Eiwit: 32,6 gram
  • Koolhydraten: 57,7 gram
  • Vet: 7,1 gram
  • Vezels: 10,6 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

Laat een reactie achter