Zet de servetten, tissues of keukenrol maar vast klaar! Want het lukt je waarschijnlijk niet om dit broodje rookworst zonder knoeien op te eten. Tenzij je natuurlijk netjes bestek gebruikt.
Misschien dat het iets zou schelen als je de rookworst in plakjes snijdt voordat je je broodje ermee belegt. Maar dan nog… dit broodje is om je vingers bij af te likken. Ook wanneer je een vegetarische rookworst kiest. Goed opletten dus dat je niet per ongeluk op je eigen vingers bijt bij de laatste hap.
Dit heb je nodig (twee personen)
- 2 (afbak)pistoletjes
- 200 gr magere rookworst
- 1 ui
- 60 gr yoghurt
- 5 gr honing
- 10 gr mosterd
- 2 augurken (zoetzuur)
- 20 gr botersla
Zo maak je het
Bereidingstijd: 25 minuten
- Bak eventueel de pistoletjes af volgens de instructies op de verpakking.
- Verwarm de rookworst volgens de instructies op de verpakking.
- Snij de ui in dunne ringen. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de ui in enkele minuten goudbruin.
- Zet het vuur laag en leg de rookworst tussen de uien in de pan.
- Maak een sausje van de yoghurt, honing en mosterd. Maak op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de augurk in dunne plakjes.
- Snijd de afgebakken pistoletjes open en besmeer beide kanten met de saus.
- Leg nu de botersla erop en beleg vervolgens met de rookworst, gebakken uiringen en augurk.
- Top af met de overgebleven honing-mosterdsaus.
Tips en tricks
- Kies voor een lekkere grove mosterd voor de saus. Deze is vaak net iets pittiger van smaak.
- Je kan eventueel nog wat augurkennat door de honing-mosterdsaus mengen om hem verder op smaak te maken.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 451
- Eiwit: 22 gram
- Koolhydraten: 51 gram
- Vet: 17 gram
- Vezels: 12 gram
Hoi, klinkt goed. Heb je ook een recept voor lactose vrije honing mosterd saus? Ik kan geen lactose verdragen ook niet de lactose vrije yoghurt met > 0.01 lactose. Helaas.
Je kan de yoghurt vervangen door lactose vrije mayonaise (bijv Zaanse)
Heerlijk gesmuld. De saus heb ik war pittiger gemaakt met sriracha saus.. dat had nog wat meer gemogen
Heerlijke hap voor de zondagavond. Dan kook ik nooit en kunnen ze het thuis prima zelf klaarmaken!