Recepten

Broodje shoarma

Broodje shoarma

Een broodje shoarma past prima in een gezond weekmenu. De knoflooksaus is uiteraard niet het meest gezonde ingrediënt van dit recept maar kan zo af en toe best. Helemaal als je (net als wij) leeft volgens de 80/20 regel waarbij 80% gezond en lekker is en 20% lekker maar niet per se gezond.

Hieronder vind je een recept voor een lekker vers broodje shoarma dat je snel en makkelijk zelf kunt maken.

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 200 gr schnitzelvlees (ongepaneerd)
  • 1 middelgrote ui
  • 1 rode paprika
  • teentje knoflook (optioneel)
  • shoarmakruiden
  • olijfolie
  • knoflooksaus
  • 2 grote pitabroodjes (80 gr per stuk)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Snijd het schnitzelvlees in mooie kleine reepjes. Qua formaat kun je het beste denken aan spekreepjes.
  • Snijd de ui en paprika (en eventueel de knoflook) ook in kleine stukken.
  • Mix het vlees, de groente en de shoarmakruiden met een klein scheutje olijfolie door elkaar.
  • Bak het mengsel in een koekenpan op hoog vuur in enkele minuten gaar.
  • Doe tijdens het bakken de pitabroodjes even in de broodrooster.
  • Vul de pitabroodjes en doe er wat knoflooksaus op of bij.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 430
  • Eiwit: 31,4 gram
  • Koolhydraten: 9,3 gram
  • Vet: 2,0 gram
  • Vezels: 1,2 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

15 reacties

  • Erg lekker! Ik heb vanavond dit reccept uitgeprobeerd, dit gaan we zeker vaker eten. Ik heb er zelf nog een teentje knoflook bij gedaan en als salade veldsla met komkomer. Een echte aanrader!

  • Ik maak zelf de knoflooksaus van halfvolle mayo met yoghurt.peterselie.beetje zout.knoflookpoeder en teentje knoflook.

  • Wij hebben dit net op en het was heel erg lekker! Voortaan geen kant en klaar shoarmavlees meer ?. Ook hebben we zelf een knoflooksausje gemaakt. Ben erg benieuwd hoe de rest van de week zal zijn!

  • Ik ben vandaag begonnen met Project Gezond, jemig wat moet je veel eten 😳. Is dat wat ze bedoelen met “niet vullen maar voeden”;)? Maar alles is even lekker en die 80/20 regel klinkt prima!

    Vraagje vwb de avondsnack cashewnootjes; neem ik de gezouten of ongezouten versie?

    Alvast bedankt!

    Ps het broodje shoarma was heerlijk, zelfs manlief was onder de indruk!

    • Wat leuk om te horen dat je zo enthousiast bent. Je mag inderdaad best veel eten. Dat komt omdat je de goede dingen eet 🙂 De cashewnoten kun je het best ongezouten nemen. Qua calorieën maakt het niet uit, maar het scheelt wel flink voor je zoutinname.

Laat een reactie achter