Diner

Broodje Sloppy Joe

Broodje Sloppy Joe

Dit broodje is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het bestaat uit (runder)gehakt met uien. Je maakt het gehakt ‘sloppy’ door er een tomatensausje door te roeren. De ‘sloppy’ substantie serveer je op een wit bolletje. 

Karin wist dit al langer en heeft de goede beslissing genomen dit heerlijke recept in te sturen. We hebben dankbaar gebruik gemaakt van jouw goede suggestie.

Wat een smakelijk en feestelijk resultaat! Het is echt een knaller geworden. Vooral in combinatie met onze heerlijke barbecuesaus.

Dit heb je nodig (twee personen)

0,5 ui
1 teentje knoflook
10 gr roomboter
0,5 rode paprika
200 gr rundergehakt
0,5 tl chilivlokken
65 gr tomatenblokjes
60 gr barbecuesaus 
6 augurken
2 witte bolletjes
50 gr ijsbergsla 
30 gr gebakken uitjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Snipper het halve uitje en hak de knoflook fijn.
  • Verhit de roomboter in de pan en bak de ui met de knoflook zacht.
  • Snijd de paprika in fijne stukjes die niet veel groter zijn dan de gesnipperde ui. Voeg de paprikastukjes toe aan de ui en knoflook en bak even mee.
  • Zet het vuur hoger en voeg het gehakt in delen toe. Bak op hoog vuur rul. Maak het mengsel op smaak met peper, chilivlokken en eventueel zout.
  • Voeg de tomatenblokjes en de helft van de barbecuesaus toe.
  • Snijd de augurken in dunne plakjes.
  • Snijd de bolletjes open en beleg met sla, een flinke schep gehakt met groenten, stukjes augurk en gebakken uitjes.
  • Verdeel de andere helft van de barbecuesaus erover en serveer direct.

Tips en tricks

  • Kies je ervoor om onze heerlijke barbecuesaus te gebruiken in dit recept? Goeie keus! Begin dan met het maken van de barbecuesaus en volg vervolgens dit recept.
  • Maak het gehaktmengsel goed op smaak. Een klein snufje gerookte paprikapoeder doet het ook erg goed.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 530
  • Eiwit: 28,8 gram
  • Koolhydraten: 47,6 gram
  • Vet: 24,2 gram
  • Vezels: 14,8 gram

Eet smakelijk!

7 reacties

Laat een reactie achter