Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner

Sloppy Joe

Broodje Sloppy Joe

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Dit broodje is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het bestaat uit (runder)gehakt met uien. Je maakt het gehakt ‘sloppy’ door er een tomatensausje door te roeren. De ‘sloppy’ substantie serveer je op een wit bolletje. 

Karin wist dit al langer en heeft de goede beslissing genomen dit heerlijke recept in te sturen. We hebben dankbaar gebruik gemaakt van jouw goede suggestie.

Wat een smakelijk en feestelijk resultaat! Het is echt een knaller geworden. Vooral in combinatie met onze heerlijke barbecuesaus.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 0,5 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr roomboter
  • 0,5 rode paprika
  • 200 gr rundergehakt
  • mespunt chilipoeder
  • 65 gr tomatenblokjes
  • 60 gr barbecuesaus 
  • 2 augurken
  • 2 witte bollen
  • 50 gr ijsbergsla 
  • 30 gr gebakken uitjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Snipper de halve ui en hak de knoflook fijn.
  • Smelt de boter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten zachtjes aan.
  • Snijd de halve paprika in kleine stukjes die niet veel groter zijn dan de gesnipperde ui. Voeg toe aan de ui en knoflook en fruit de ui en knoflook 2 minuten zachtjes aan.
  • Zet het vuur hoog. Voeg het gehakt in delen toe. Bak het gehakt rul.
  • Voeg de tomatenblokjes en de helft van de barbecuesaus toe aan het gehakt. Laat het geheel een paar minuten zachtjes pruttelen.
  • Zet het vuur laag en maak het mengsel op smaak met peper, chilipoeder en eventueel zout.
  • Snijd de augurken in dunne plakjes.
  • Snijd de witte bollen open en beleg achtereenvolgens met ijsbergsla, het gehaktmengsel, plakjes augurk en gebakken uitjes.
  • Verdeel de andere helft van de barbecuesaus erover en serveer direct.

Tips en tricks

  • Kies je ervoor om onze heerlijke barbecuesaus te gebruiken in dit recept? Goeie keus! Begin dan met het maken van de barbecuesaus en volg vervolgens dit recept.
  • Maak het gehaktmengsel goed op smaak. Een klein snufje gerookte paprikapoeder doet het ook erg goed.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 506
  • Eiwit: 28 gram
  • Koolhydraten: 42 gram
  • Vet: 24 gram
  • Vezels: 13 gram

Eet smakelijk!

12 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X