Diner

Broodsoldaatjes uit de oven

In slechts vier stappen tover je oud brood om in broodsoldaatjes: lange knapperige croutons. De bereiding is ontzettend simpel, maar toch kunnen ze net dat magische verschil maken wanneer je ze serveert bij de soep, salade of het eitje voor ontbijt.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 2 sneeën brood
  • 10 ml olijfolie
  • grof zeezout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 5 minuten + 10 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd het brood in lange repen van ongeveer 1,5 à 2 centimeter breed.
  • Besmeer de repen met olijfolie en bestrooi ze met wat grof zout.
  • Zet ze voor 5 à 10 minuten in de oven zodat ze bruin en krokant bakken.

Tips en tricks

  • Gebruik gerust oud brood voor de soldaatjes. Dit geeft net zo’n goed resultaat als vers brood.
  • Je kunt de broodsoldaatjes verder op smaak maken door naast het zeezout ook gedroogde kruiden te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor Provençaalse kruiden om dit gerecht extra Frans te maken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 120
  • Eiwit: 4 gram
  • Koolhydraten: 14 gram
  • Vet: 5 gram
  • Vezels: 3 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter