Diner

Bruine bonenschotel met gehakt

Of bruine bonen er aantrekkelijk uitzien? Dat laten we graag in het midden. Om op te (vr)eten zijn ze in ieder geval wel! Bruine bonen zitten namelijk vol eiwitten, vezels en mineralen. Ze zijn gezond en zorgen voor een verzadigd gevoel. Best aantrekkelijk hè?! 😉

In bruine bonensoep smaken de bonen verrukkelijk en ook door een salade of curry met rijst zijn ze heerlijk. Nog niet aantrekkelijk genoeg voor je? In dit recept laten we je zien hoe snel en gemakkelijk ze te bereiden zijn tot een heerlijke bruine bonenschotel.

Wie wil er een hapje?

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr krieltjes
  • 1 ui
  • 150 gr rundergehakt
  • 5 gr komijnpoeder
  • 35 gr tomatenpuree
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • 220 gr bruine bonen (uitlek gewicht)
  • 10 gr peterselie
  • mosterd

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Kook de krieltjes in ongeveer 5 minuten kort voor.
  • Snipper de ui en fruit enkele minuten aan.
  • Voeg het gehakt toe. Maak het op smaak met peper, zout en komijnpoeder en bak het op hoog vuur rul.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat dit meebakken op middelhoog vuur.
  • Snijd de paprika en tomaat in kleine stukjes en bak kort mee.
  • Voeg de krieltjes toe en laat het gerecht even pruttelen.
  • Voeg de afgespoelde bruine bonen toe en laat een paar minuten meewarmen.
  • Garneer de bonenschotel met de peterselie en serveer met mosterd.

Tips en tricks

  • Je kan ook andere bonen gebruiken zoals kapucijners, kidneybonen of een bonenmix.
  • De krieltjes in het recept zijn na bereiding net kleine zacht gekookte aardappeltjes. Hou jij meer van krokante krieltjes? Bak ze dan even in een aparte pan.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 508
  • Eiwit: 28 gram
  • Koolhydraten: 58 gram
  • Vet: 16 gram
  • Vezels: 4 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

Laat een reactie achter