Bij burritos denk je (net als ik) waarschijnlijk direct aan het diner. Toch is dit een lunchrecept 🙂 Het is dan ook wel een iets andere burrito dan de traditionele Mexicaanse variant waar toch echt wel kidneybonen in moeten.
Overigens hebben we die vorige week zelf nog gegeten. Heel simpel met een zakje Mexicaanse groente, kipfilet en wat heerlijke homemade barbecuesaus die nog over was van de kookdag. Reken er maar op dat er dus ook nog eens een ‘traditioneel’ burrito recept voorbij komt 🙂
De Mexicaanse kruiden kun je kant-en-klaar kopen (bv. Tex Mex van Verstegen) of zelf maken aan de hand van ons overzicht met veelgebruikte kruidenmixen.
Dit heb je nodig (één persoon)
- 1 wrap
- 30 gr gerookte kipfilet
- 0,25 avocado
- 20 gr crème fraîche
- 50 gr Mexico mélange (bv. Bonduelle)
- 0,5 theelepel TexMex kruiden (maak ‘m zelf)
- 15 gr geraspte kaas
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 5 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de Mexicaanse kruiden met de crème fraîche en smeer de wrap ermee in.
- Beleg de wrap met de plakjes gerookte kipfilet.
- Snij de avocado in blokjes, meng deze door de Mexicomix en leg dit in een baan op de wrap.
- Rol de wrap op, steek er een prikker door en leg hem in een ovenschaal.
- Strooi de kaas over de wrap en zet in de oven.
- De wrap is klaar als de kaas gesmolten is.
Tips en tricks
- In de Bonduelle Mexico mélange zit een mengsel van mais, paprika en doperwten. Dit kun je dus ook prima zelf maken. Alleen denk ik dat je met een blikje van 98 cent voordeliger (en in ieder geval sneller) klaar bent.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 404
- Eiwit: 16 gram
- Koolhydraten: 34 gram
- Vet: 23 gram
- Vezels: 7 gram
Het zou fijn zijn om net als in het boek de calorieën bij een online recept te plaatsen. Dan weet je welk recept je kan vervangen.
De voedingswaardes van dit recept zijn toegevoegd.