Recepten

Caesardressing

Caesardressing

De caesardressing wordt geserveerd bij… je raadt het al… de caesarsalade. Maar de caesardressing smaakt ook heerlijk als dip of dressing bij je rauwkost.

Omdat we het bij Project Gezond veelal eenvoudig willen houden, hebben we deze basisversie van de caesardressing voor je bedacht. Je hoeft niet aan de slag met eidooiers, slagroom en ansjovis, maar je krijgt wel een lekkere dressing. Goede deal toch?

Hoe de caesarsalade en dressing aan hun naam komen? Je denkt nu vast dat -net als wij- aan een bekende keizer, maar daar is deze salade niet naar vernoemd.

Een Italiaan genaamd Caesar Cardini was hotel- en restauranteigenaar in Mexico. Op een dag had hij nauwelijks nog voldoende ingrediënten om voor zijn gasten te koken. Noodgedwongen ontstond er een nieuwe salade die de eigenaar voor het gemak – in de hectiek van het moment- zijn eigen naam heeft gegeven 😉

Dit heb je nodig (25 ml)

  • 10 gr Parmezaanse kaas
  • 10 ml olijfolie
  • 5 ml water
  • half teentje knoflook
  • citroensap
  • witte wijnazijn

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Doe alle ingrediënten – behalve de citroensap en wijnazijn- in een blender en mix tot een gladde dressing.
  • Maak de dressing op smaak met een paar druppels wijnazijn en citroensap.
  • Voeg eventueel nog een paar druppels water toe om de gewenste dikte te bereiken.

Tips en tricks

  • Parmezaanse kaas heeft al veel pit van zichzelf. Wees dus terughoudend met het gebruik van peper en zout.

Voedingswaarde (per 25 milliliter)

  • Kcal: 124
  • Eiwit: 3,4 gram
  • Koolhydraten: 0,1 gram
  • Vet: 11,9 gram
  • Vezels: 2,0 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

Laat een reactie achter