Recepten

Caesardressing

Caesardressing

TIP: Afvallen met heerlijke recepten!

Project Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! Klik hier om ons populaire online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.


De caesardressing wordt geserveerd bij… je raadt het al… de caesarsalade. Maar de caesardressing smaakt ook heerlijk als dip of dressing bij je rauwkost.

Omdat we het bij Project Gezond veelal eenvoudig willen houden, hebben we deze basisversie van de caesardressing voor je bedacht. Je hoeft niet aan de slag met eidooiers, slagroom en ansjovis, maar je krijgt wel een lekkere dressing. Goede deal toch?

Hoe de caesarsalade en dressing aan hun naam komen? Je denkt nu vast dat -net als wij- aan een bekende keizer, maar daar is deze salade niet naar vernoemd.

Een Italiaan genaamd Caesar Cardini was hotel- en restauranteigenaar in Mexico. Op een dag had hij nauwelijks nog voldoende ingrediënten om voor zijn gasten te koken. Noodgedwongen ontstond er een nieuwe salade die de eigenaar voor het gemak – in de hectiek van het moment- zijn eigen naam heeft gegeven 😉

Dit heb je nodig (25 ml)

  • 10 gr Parmezaanse kaas
  • 10 ml olijfolie
  • 5 ml water
  • half teentje knoflook
  • citroensap
  • witte wijnazijn

Zo maak je het

  • Doe alle ingrediënten – behalve de citroensap en wijnazijn- in een blender en mix tot een gladde dressing.
  • Maak de dressing op smaak met een paar druppels wijnazijn en citroensap.
  • Voeg eventueel nog een paar druppels water toe om de gewenste dikte te bereiken.

Tips en tricks

  • Parmezaanse kaas heeft al veel pit van zichzelf. Wees dus terughoudend met het gebruik van peper en zout.

Eet smakelijk!


P.s. wil jij elke dag genieten van de lekkerste recepten en ondertussen 0,5 tot 1 kilo per week afvallen? Project Gezond is alles wat je nodig hebt :) Klik hier om ons online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.

Over de schrijver

Natalia

Natalia heeft twee passies: lekker & gezond eten en hardlopen. Is geen prinses in de keuken, maar geniet des te meer van de kookkunsten van Walter. Lust van kleins af aan geen melk, ei en vis, maar leert dit steeds meer te waarderen door verschillende recepten te blijven proberen. Gek op boerenkool, fruit en risotto. Loopt soms een rondje extra hard, wanneer ze chocola heeft gesnoept of heeft geborreld met paprikachips en een wijntje ;-)

Laat een reactie achter