De caesardressing wordt geserveerd bij… je raadt het al… de caesarsalade. Maar de caesardressing smaakt ook heerlijk als dip of dressing bij je rauwkost.
Omdat we het bij Project Gezond veelal eenvoudig willen houden, hebben we deze basisversie van de caesardressing voor je bedacht. Je hoeft niet aan de slag met eidooiers, slagroom en ansjovis, maar je krijgt wel een lekkere dressing. Goede deal toch?
Hoe de caesarsalade en dressing aan hun naam komen? Je denkt nu vast dat -net als wij- aan een bekende keizer, maar daar is deze salade niet naar vernoemd.
Een Italiaan genaamd Caesar Cardini was hotel- en restauranteigenaar in Mexico. Op een dag had hij nauwelijks nog voldoende ingrediënten om voor zijn gasten te koken. Noodgedwongen ontstond er een nieuwe salade die de eigenaar voor het gemak – in de hectiek van het moment- zijn eigen naam heeft gegeven 😉
Dit heb je nodig (25 ml)
- 10 gr Parmezaanse kaas
- 10 ml olijfolie
- 5 ml water
- half teentje knoflook
- citroensap
- witte wijnazijn
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten
- Doe alle ingrediënten – behalve de citroensap en wijnazijn- in een blender en mix tot een gladde dressing.
- Maak de dressing op smaak met een paar druppels wijnazijn en citroensap.
- Voeg eventueel nog een paar druppels water toe om de gewenste dikte te bereiken.
Tips en tricks
- Parmezaanse kaas heeft al veel pit van zichzelf. Wees dus terughoudend met het gebruik van peper en zout.
Voedingswaarde (per 25 milliliter)
- Kcal: 124
- Eiwit: 3 gram
- Koolhydraten: 0 gram
- Vet: 12 gram
- Vezels: 2 gram
Hallo Project gezond,
Zijn wij verplicht de weekgerechten te volgen, van boek 1, of mag er geruild wordenmet andere Project gezond gerechten?
Je kunt variëren met de recepten van de site als je dan de hoeveelheden van de pasta, rijst of aardappels, groente en vlees of vis aanhoudt wat er op het dagmenu staat.
Lekker makkelijke variant van deze dressing!
Is er ook een recept hoe je een lekkere ccaesarsalade kan maken?