Recept inspiratie

Cake recepten

Ja top! Je hebt het idee om een cake te gaan bakken. Dat is stap één 🙂 Maar welke gaat het worden? De geschikte cake zal ongetwijfeld tussen deze recepten staan. No-bake, suikerarm, met noten, ontbijtcake, sinaasappelcake, allesbehalve een ‘standaard’ cake. Welke gaat het worden?

Wist je dat er zelfs liedjes zijn geschreven over het bakken van een cake? Eigenlijk bedoelen we er nu één specifiek. Zoek op Youtube of Spotify het volgende nummer: Cake To Bake – Aarzemnieki. De vraag is alleen of je nu juist zin hebt gekregen om een cake te bakken of dat je toch maar overslaat 😉 Wij denken dat je ‘m alsnog lekker gaat bakken.

Ontbijtcake met perzik

Zoals je misschien al wel weet ontbijten we bij Project Gezond weleens met ontbijtpizza, – muffins en –taart. Natuurlijk hoort er ook een lekkere cake in dat ontbijtrijtje thuis. Het is deze met cake perzik geworden! Nu hoef je er vanzelfsprekend niet per se mee te ontbijten, lekker tussendoor nemen kan ook.

Bekijk het recept: ontbijtcake met perzik.
Ontbijtcake met perzik

Sinaasappelcake

Sinaasappel in een cake is altijd een fantastisch idee. Het geeft een bitterzoete balans en daardoor superveel smaak aan de cake. Dat met wat lekkere noten zodat er ook nog een lekkere bite in zit. Klein detail: er gaat geen boter in deze cake! En je mist het niet, kunnen we je vertellen.

Bekijk het recept: sinaasappelcake.

Dadel-notencake (no bake)

Lekker hoor! En handig, zo’n no bake cake. In dit recept gaat overigens wel wat boter, maar ach, we snijden de plakjes niet zo groot.

Bekijk het recept: dadel-notencake (no bake).
Dadel notencake

Suikerarme appel-walnotencake

Suikerarm minder lekker? Soms is dat zeker het geval, maar bij deze cake absoluut niet! Het is het proberen waard.

Bekijk het recept: suikerarme appel-walnotencake.
Suikervrije appel-walnotencake

Bananen-notenbrood

Ja zeker, dit bananen-notenbrood is goedgekeurd in het rijtje cakes. Je bakt ‘m tenslotte in een cakevorm, het is zoetig, lijkt bizar veel op een cake en na het opsommen hiervan waren we er wel over uit. Dit bananenbrood is ook nog eens rijkelijk gevuld met noten, win-win!

Bekijk het recept: bananen-notenbrood.

Over de schrijver

Femke

8 reacties

  • Hoe droog moet de kaneel-pompoencake van het winterboek zijn wanneer deze gaar is? Van mij blijft plakkerig en donker vanbinnen.

    • De cake is ook wat plakkeriger dan wanneer je een normale cake bakt, dit komt dor de pompoen. Maar als je cocktailprikker er droog uitkomt dan is je cake gaar.

  • In hoeveel plakken worden de cakes gesneden? Wij hebben gister de kaneel pompoen cake gemaakt. Maar er staat nergens hoeveel plakken er uit komen. Maar vervolgens moet je wel 1 plak eten 🙂. Dit kan qua voedingswaarde nogal verschillen als je 8 of 10 of 12 plakken snijd.

  • Ik heb er iets meer zelfrijzend bakmeel bijgestaan en het werd een keurige droge cake. Qua kcal misschien niet helemaal goed maar wel eerughhhh lekker 😉 👍

Laat een reactie achter