Diner Kerstrecepten Vegetarisch recept

Cannelloni met geitenkaas en walnoot

Naast aandacht voor dit verrassende gerecht, vragen we vandaag ook even je aandacht voor ‘de Project Gezond keukenweegschaal’. In onze keuken is het op kookdagen een gezellige boel. Iedereen wil proeven en bijna iedereen wil zich ook wel even bemoeien met het bereiden van de recepten. Is de één aan het afwegen, roept de ander: “Mag ik mijn keukenweegschaal terug??” 

Zo ontstond er onlangs een woordenwisseling in de keuken. “Jouw, keukenweegschaal? Hij is van mij. Ik had ‘m toch echt het eerst.” 

Gelukkig is er in elk gezelschap een vredestichter die concludeert: “Dit is ‘de Project Gezond keukenweegschaal’. Hij is van ons allemaal.”

De vrede keerde weder, maar de rust nog niet. De keukenweegschaal werd nog enkele keren -met iets meer respect dan even daarvoor- heen en weer geslingerd. Er werd gebrutseld, geroerd en de oven werd aangezwengeld.

Op het moment dat wij onze tanden in de cannelloni mochten zetten werd het eindelijk stil. Er werd genoeglijk en vreedzaam naar elkaar gelachen. ‘De Project Gezond keukenweegschaal’ lachte nog het meest: eindelijk rust!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 paksoi (ongeveer 400 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr tomatenblokjes
  • 1 à 2 takjes tijm
  • 120 gr Hüttenkäse
  • 10 ml citroensap
  • 8 cannelloni’s
  • 100 gr cherrytomaat
  • 30 gr walnoten
  • 50 gr zachte geitenkaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten + 25 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de paksoi. Snijd de bladeren van de stelen en zet apart. Snijd de harde onderkanten van de stelen. Snijd de stelen van de paksoi in halve boogjes. Snijd grotere boogjes eventueel nog een keer extra door. Zorg dat je uiteindelijk 200 gram van de paksoistelen in stukjes hebt gesneden. 
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een wok.
  • Fruit de ui aan met de knoflook. Voeg de stukjes paksoi toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Bestrooi met een beetje peper.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus zachtjes aan de kook. Laat de saus enkele minuten zachtjes koken.
  • Beleg een ovenschaal met de helft van de saus. Zet de andere helft even apart.
  • Hak de bladeren van de paksoi fijn. 
  • Ris de tijm van de steeltjes en hak de stukjes tijm fijn. 
  • Meng de tijm met de fijngesneden paksoibladeren door de Hüttenkäse. Maak het mengsel op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
  • Vul de cannelloni met het Hüttenkäse-mengsel en leg ze op de tomatensaus in de ovenschaal.
  • Bedek de gevulde cannelloni met de rest van de tomatensaus. Zorg dat je de randen van de cannelloni ook bedekt met de saus.
  • Was de cherrytomaten en snijd ze doormidden. Verdeel ze over de ovenschaal.
  • Hak de walnoten grof door. Verdeel ze samen met de geitenkaas over de ovenschaal. 
  • Zet de cannelloni voor ongeveer 25 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Proef de vulling van de cannelloni goed. Zo kun je het mengsel voor het vullen perfect op smaak maken met peper, tijm en citroensap.
  • Zorg dat de randen van de cannelloni bedekt zijn met saus, cherrytomaat of geitenkaas.
  • Je kunt gerust een gedeelte van de cherrytomaten en walnoten naast de cannelloni leggen. 
  • Serveer de cannelloni op een bedje van rucola.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 503
  • Eiwit: 24 gram
  • Koolhydraten: 43 gram
  • Vet: 25 gram
  • Vezels: 43 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

  • Hallo,
    Bedankt voor alle heerlijke recepten. Ook de Cannelloni met geitenkaas en walnoot.
    Wij hebben inmiddels alle boeken van Project Gezond en koken hier graag uit. Het zoeken van recepten op het internet is gemakkelijker dan in de boeken bladeren maar ik kook liever uit het boek dan vanaf de website.
    Is het mogelijk om bij de recepten te vermelden in welk boek het staat?
    Dat maakt het nog makkelijker.

    Met smakelijke groet!

    • Hoi Ronald, Leuk om te horen dat de recepten zo in de smaak vallen. Veel recepten op de website zijn niet terug te vinden in de boeken. Alleen recepten uit boek 1 en het TOP boek zijn wel te vinden op de site. Verder zijn de recepten uit de boeken speciaal gemaakt voor de boeken :-). Mocht er een recept uit de boeken op de site staan, dan staat erbij vermeld uit welk boek het recept staat. Geniet van de recepten!

Laat een reactie achter