Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Naast aandacht voor dit verrassende gerecht, vragen we vandaag ook even je aandacht voor ‘de Project Gezond keukenweegschaal’. In onze keuken is het op kookdagen een gezellige boel. Iedereen wil proeven en bijna iedereen wil zich ook wel even bemoeien met het bereiden van de recepten. Is de één aan het afwegen, roept de ander: “Mag ik mijn keukenweegschaal terug??”
Zo ontstond er onlangs een woordenwisseling in de keuken. “Jouw, keukenweegschaal? Hij is van mij. Ik had ‘m toch echt het eerst.”
Gelukkig is er in elk gezelschap een vredestichter die concludeert: “Dit is ‘de Project Gezond keukenweegschaal’. Hij is van ons allemaal.”
De vrede keerde weder, maar de rust nog niet. De keukenweegschaal werd nog enkele keren -met iets meer respect dan even daarvoor- heen en weer geslingerd. Er werd gebrutseld, geroerd en de oven werd aangezwengeld.
Op het moment dat wij onze tanden in de cannelloni mochten zetten werd het eindelijk stil. Er werd genoeglijk en vreedzaam naar elkaar gelachen. ‘De Project Gezond keukenweegschaal’ lachte nog het meest: eindelijk rust!
Dit heb je nodig (twee personen)
- 1 paksoi (ongeveer 400 gram)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gr tomatenblokjes
- 1 à 2 takjes tijm
- 120 gr Hüttenkäse
- 10 ml citroensap
- 8 cannelloni
- 100 gr cherrytomaat
- 30 gr walnoten
- 50 gr zachte geitenkaas
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten + 25 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de paksoi. Snijd de bladeren van de stelen en leg apart. Snijd de harde onderkanten van de stelen. Snijd de stelen van de paksoi in de lengte doormidden en vervolgens in dunne reepjes. Zorg dat je zo’n 200 gram gesneden paksoi hebt.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een wok.
- Fruit de ui en knoflook ongeveer 2 minuten aan. Voeg de paksoi toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus enkele minuten zachtjes koken. Maak de saus op smaak met peper en zout.
- Giet de helft van de saus op de bodem van een ovenschaal. Zet de andere helft even apart.
- Hak de bladeren van de paksoi fijn.
- Ris de tijm van de takjes en hak de tijm fijn.
- Meng de tijm en de paksoibladeren in een ruime kom met de Hüttenkäse. Maak het mengsel op smaak met citroensap, peper en zout. Vul de cannelloni met het mengsel van Hüttenkäse, paksoi en tijm. Leg de cannelloni op de tomatensaus in de ovenschaal.
- Bedek de gevulde cannelloni met de rest van de tomatensaus. Zorg dat je de randen van de cannelloni ook bedekt met de saus.
- Was de cherrytomaten en snijd ze doormidden. Snijd grotere cherrytomaten in kwarten. Verdeel ze over de ovenschaal.
- Hak de walnoten grof door. Verdeel ze samen met de geitenkaas over de ovenschaal.
- Zet de cannelloni voor ongeveer 25 minuten in de oven.
Tips en tricks
- Proef de vulling van de cannelloni goed. Zo kun je het mengsel voor het vullen perfect op smaak maken.
- Zorg dat de randen van de cannelloni bedekt zijn met saus, cherrytomaat of geitenkaas.
- Serveer de cannelloni op een bedje van rucola.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 516
- Eiwit: 24 gram
- Koolhydraten: 45 gram
- Vet: 25 gram
- Vezels: 10 gram
Hallo,
Bedankt voor alle heerlijke recepten. Ook de Cannelloni met geitenkaas en walnoot.
Wij hebben inmiddels alle boeken van Project Gezond en koken hier graag uit. Het zoeken van recepten op het internet is gemakkelijker dan in de boeken bladeren maar ik kook liever uit het boek dan vanaf de website.
Is het mogelijk om bij de recepten te vermelden in welk boek het staat?
Dat maakt het nog makkelijker.
Met smakelijke groet!
Hoi Ronald, Leuk om te horen dat de recepten zo in de smaak vallen. Veel recepten op de website zijn niet terug te vinden in de boeken. Alleen recepten uit boek 1 en het TOP boek zijn wel te vinden op de site. Verder zijn de recepten uit de boeken speciaal gemaakt voor de boeken :-). Mocht er een recept uit de boeken op de site staan, dan staat erbij vermeld uit welk boek het recept staat. Geniet van de recepten!