Met dit recept gaan we de hoek van de toverkunst en goochelaarij in. Op magische wijze toveren we een mozzarellabol om in een wrap. En weet je? Jij kunt het ook! Mits je je beste toverspreuk prevelt natuurlijk.
Serveer de wraprolletjes op een feestje en je publiek zal je optreden zeker waarderen.
Misschien lukt het recept de volgende keer wel zonder toverspreuk 😉
Dit heb je nodig (acht wraprolletjes)
- 125 gr mozzarella (1 bol)
- 10 gr pijnboompitjes
- 20 ml balsamicoazijn
- 1 tomaat
- 5 Ã 10 kleine blaadjes basilicum
- 5 gr rucola
Zo maak je het
Bereidingstijd: 25 minuten
- Doe de mozzarellabol met het bijbehorende vocht in een schaaltje.
- Laat de mozzarellabol in 2 minuten smelten in de magnetron. Zet de magnetron daarbij op 1000W.
- Giet het vocht uit het schaaltje. De gesmolten mozzarella blijft achter.
- Stort de gesmolten mozzarella op een stuk bakpapier. Dek af met een ander stuk bakpapier.
- Rol de gesmolten mozzarella tot een dunne wrap door met een deegroller over het bovenste bakpapier te rollen. Laat even staan. De kaas koelt af en de wrap wordt stevig.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
- Kook de balsamicoazijn in een klein steelpannetje op laag vuur in. Het duurt 5 Ã 10 minuten voordat 20 milliliter balsamicoazijn stroperig is.
- Snijd de tomaat in hele dunne plakjes.
- Pluk de kleine blaadjes van de basilicum en hak eventuele grotere blaadjes grof door.
- Beleg de mozzarella wrap met de rucola.
- Beleg met de dunne plakjes tomaat en verdeel de basilicum en pijnboompitjes erover.
- Druppel de balsamicoazijn als laatst over de belegde wrap.
- Rol de wrap op en snijd in 8 stukjes. Zet de mozzarellarolletjes vast met een prikker.
Tips en tricks
- De gesmolten mozzarella laat zich het makkelijkst uitrollen met een deegroller. Je kunt ook je handen gebruiken om de gesmolten mozzarella door het bakpapier heen in de gewenste vorm te krijgen. Het laat zich vrij makkelijk vormen. Wel is het slim om het vlot te doen. De kaas stolt namelijk wel redelijk snel.
- Heb je geen magnetron? Je kunt de mozzarellabol ook smelten in een steelpannetje op de kookplaat. In tegenstelling tot het smelten in de magnetron gooi je hierbij het vocht uit de verpakking van tevoren weg. Snijd of knip de bol in grove stukken en verhit op laag vuur. Blijf erbij en roer regelmatig door.
- Je kunt de wrap ’s ochtends al klaarmaken voor in de avond. Bewaar de wrap opgerold in aluminiumfolie in de koelkast.
Voedingswaarde (per wraprolletje)
- Kcal: 51
- Eiwit: 3 gram
- Koolhydraten: 1 gram
- Vet: 3 gram
- Vezels: 0 gram
Wat een superleuk recept!!! Deze ga ik zéker uit proberen.
Buffel- of gewone mozarella? Welke werkt het mooist?
Voor de wraps kan je prima gewone mozzarella nemen.
Wat lijkt mij dit lekker.
Vraagje balsamico azijn is dat lichte of de donkere azijn?
Hartelijke groeten Nel Kleijwegt
Donkere azijn maar het heet ook echt balsamico
Lijkt me heerlijk, maar kan ik dit recept ook afdrukken?
Hoi Wil,
Leuk dat het recept je aanspreekt. Op de site hebben we geen printfunctie. Je kan de tekst eventueel wel zelf overnemen om hem vervolgens af te drukken als je dat fijn vindt.
We zijn benieuwd hoe je de hapjes vindt smaken!
Groetjes Natalia
Team Project Gezond
Hallo Wil.
Je kan wel delen naar je eigen mail. Zorg dat je de desktopsite gebruikt. Daarna kan je uitprinten.