Diner Lunch

Carpacciosalade

Carpacciosalade

Carpaccio, wij worden er wel blij van! Op de klassieke manier als voorgerecht, op een pistolet als lunch, of bijvoorbeeld als hapje in een wrap die je in plakken snijdt.

Toen wij deze carpacciosalade proefden, waren we meteen verkocht. Dit is er ook eentje die we veel vaker gaan maken!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 100 gr carpaccio
  • 120 gram pasta (bv. fusili)
  • 30 gr zongedroogde tomaat
  • 50 gr rucola
  • 20 gr kappertjes
  • 30 gr oude kaas
  • 30 gr pijnboompitten
  • halve rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 theelepel honing

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, giet het af en spoel even koud.
  • Roer een dressing van de olijfolie, azijn en honing. Maak op smaak met peper en zout en eventueel wat mosterd. Roer de dressing door de pasta heen.
  • Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Het is de bedoeling dat je dan nog 30 gram over hebt. Snijd vervolgens in kleine stukjes of dunne reepjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie mooi bruin.
  • Snijd de rode ui in twee kwarten en vervolgens in dunne reepjes.
  • Weeg alle overige ingrediënten af en meng alles door elkaar. Houd alleen de carpaccio nog even achter.
  • Verdeel de salade over de borden en garneer vervolgens de plakken carpaccio erover.

Tips en tricks

  • In plaats van de dressing kun je ook een sausje maken van fritessaus, honing en mosterd als je dit lekkerder vindt.
  • Lust je geen carpaccio? Dan kun je ook rosbief of gerookte kipfilet gebruiken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 550
  • Eiwit: 28,1 gram
  • Koolhydraten: 46,6 gram
  • Vet: 26,7 gram
  • Vezels: 6,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

4 reacties

  • Hoi Walter,

    Kun je deze salade ook een dag in het voren maken als je de carpaccio achterwege laat? (Deze op de dag van eten toevoegt?).

    • Het lekkerst is deze salade als je ‘em maakt en meteen opeet. Wel kun je een dag van te voren alle ingrediënten klaarzetten en de pasta vast koken, dan hoef je op de dag zelf alleen nog maar alles mooi op een bord te doen.

Laat een reactie achter