Diner Lunch

Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en rucolamelange

Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en rucolamelange

Meestal eet je carpaccio niet thuis, maar bestel je het in een restaurant. Toch is deze klassieker heel gemakkelijk thuis te maken. Dat is natuurlijk goed nieuws.

Wij vinden dat je jezelf soms echt een moet verwennen. Deze luxe en smaakvolle variant van carpaccio in een wrap is daarvoor heel geschikt.

En daar kan best nog een beetje goed nieuws bij: deze heerlijke wrap past perfect in jouw dagmenu!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 2 wraps (40 gr per stuk)
  • 20 gr yoghurt
  • 10 gr rode pesto
  • 100 gr rundercarpaccio
  • 40 gr rucolamelange
  • 40 gr zongedroogde tomaat
  • 20 gr pijnboompitten
  • 20 gr Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Rooster de pijnboompitten bruin in een droge pan. Rasp (indien nodig) de kaas.
  • Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken op een stukje keukenpapier en snijd in reepjes of stukjes.
  • Maak een sausje van de yoghurt en de pesto en smeer de wraps ermee in.
  • Beleg de wraps met de plakken carpaccio en bestrooi ze met een draaitje peper en eventueel met een klein beetje zout.
  • Verdeel vervolgens de rucolamelange, zongedroogde tomaat, pijnboompitten en de kaas over de wraps.
  • Rol de carpacciowraps op en zet vast met een prikker.

Tips en tricks

  • Je hoeft de wrap niet perse op te rollen. Je kunt ‘m ook in stukjes snijden en op die manier eten.
  • Diverse supermarkten bieden rundercarpaccio in een pakketje aan met Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Er zit dan meestal 100 gram carpaccio bij.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 385
  • Eiwit: 21,7 gram
  • Koolhydraten: 26,3 gram
  • Vet: 20,7 gram
  • Vezels: 2,2 gram

Eet smakelijk!

1 reactie

Laat een reactie achter