Diner Vegetarisch recept

Champignonrisotto met spinazie en zongedroogde tomaat

Champignonrisotto met spinazie en zongedroogde tomaat

Risotto! Er zijn honderden manieren om een lekkere risotto te maken. Wij hebben deze uitgeprobeerd, en dit viel goed in de smaak!

Overigens is dit een vegetarische risotto. En we moeten je eerlijk bekennen dat we – als rasechte vleeseters – het vlees niet gemist hebben. Dus ook als je (net als wij) van de afdeling ‘Ik moet er wel een stukje vlees bij hebben’ bent: eerst een keer proberen, dan eventueel pas zeuren!

Wil je er toch per se vlees bij eten? Dan kun je bijvoorbeeld 150 gr kipfilet toevoegen (in blokjes) en 10 gr Parmezaanse kaas gebruiken in plaats van 50 gr. Je komt dan op een gelijk aantal calorieën uit. De kipfilet kun je tegelijk met de champignons in de wok doen.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 bospaddenstoelen bouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 120 gr risotto
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 5 à 6 zongedroogde tomaten
  • 300 gr spinazie (vers of uit vriezer)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Breng 0,6 liter water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Zodra het blokje is opgelost zet je het vuur op zijn laagst.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Neem een ruime kookpan en fruit de ui even aan in een scheutje olijfolie. Voeg na een minuut of twee ook de knoflook toe en laat dit samen nog even bakken.
  • Voeg nu de risotto toe en bak deze twee minuten zachtjes mee terwijl je goed roert.
  • Voeg een flinke scheut bouillon toe en wacht tot deze bijna volledig is opgenomen door de risottorijst. Herhaal dit ongeveer 20 minuten tot de risotto gaar is. Blijf wel regelmatig roeren.
  • Zodra de risotto gaar is en de juiste dikte heeft roer je er 40 gr Parmezaanse kaas door. De laatste 10 gr kaas bewaar je om over je gerecht te strooien. Proef de risotto en voeg eventueel wat peper toe. Zout zou niet nodig moeten zijn. Daarna zet je het vuur uit en doe je eventueel een deksel op de pan als je nog niet klaar bent met de stappen hieronder.
  • Terwijl de risotto kookt maak je de champignons schoon en snijd je deze in kwarten. Grote champignons kun je in zessen snijden. De zongedroogde tomaten snijd je ook in stukjes.
  • Doe een scheutje olie in een wokpan en laat deze goed heet worden. Voeg de champignons toe en bak deze mooi goudbruin.
  • Als de champignons bijna klaar zijn (dit duurt een paar minuten) zet je het vuur wat lager en voeg je de zongedroogde tomaten en spinazie toe. De spinazie kun je het beste in twee of drie delen toevoegen zodat je nog fatsoenlijk kunt roeren in de pan 🙂
  • Schep de risotto op een bord en schep de gewokte groente eroverheen. Maak het geheel af met een draaitje peper en de rest van de Parmezaanse kaas.

Tips en tricks

  • Snijd de zongedroogde tomaten echt lekker fijn, zodat dit zich over het hele bord kan verspreiden. Ander heb je af en toe een ‘tomatenhap’, of juist happen zonder.
  • Als je spinazie uit de vriezer gebruikt, haal dit dan op tijd uit. Toch vergeten? De magnetron is je beste vriend 😉
  • Let op dat je een Parmezaanse kaas koopt zonder dierlijk stremsel, als je 100% vegetarisch wilt blijven met dit diner.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 443
  • Eiwit: 22,9 gram
  • Koolhydraten: 61,9 gram
  • Vet: 10,3 gram
  • Vezels: 3,7 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

8 reacties

Laat een reactie achter