Kerstrecepten Recepten

Champignonsaus

Champignonsaus

Heb je nog pakjes voor champignonsaus in de kast liggen? Maak die dan eerst maar op.

Waarom?
Nadat je deze saus hebt gemaakt vertik je het om het om nog champignonsaus uit een pakje te eten 😉 Beetje overdreven misschien, maar we weten wel zeker dat je deze lekkerder zult vinden.

Zelf gebruiken we voor dit recept het liefst kastanjechampignons. Deze bevatten minder vocht dan de ‘gewone’ witte champignons waardoor ze meer smaak hebben.

Dit heb je nodig (400 ml champignonsaus)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr (kastanje)champignons
  • 25 gr roomboter
  • 25 gr bloem
  • 100 ml melk
  • 200 ml runderbouillon (van een blokje)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en borstel de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  • Neem een steelpan en laat daarin de boter smelten. Bak de ui, knoflook en champignons een paar minuten aan, totdat de champignons vocht beginnen af te geven.
  • Zet het vuur laag, voeg de bloem toe en blijf goed roeren. Laat de bloem ongeveer twee minuten mee verwarmen.
  • Voeg al roerend de melk toe. Zodra alle melk is opgenomen voeg je de runderbouillon toe.
  • Laat de saus goed doorkoken en kijk of de dikte naar wens is. Vind je de saus te dun, laat ‘m dan nog even doorkoken. Vind je de saus te dik, voeg dan nog wat runderbouillon toe.
  • Maak de saus op smaak met peper en zout.

Tips en tricks

  • Deze champignonsaus laat zich perfect invriezen. Maak dus gerust een flinke pan en vries een aantal porties in. Zo heb je altijd ‘verse’ champignonsaus voor handen.
  • Roer een eetlepel fijngehakte peterselie door de saus. Dan ziet ie er gelijk een stuk levendiger uit. Voor de smaak doet het niet enorm veel maar het oog wil ook wat 🙂

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

17 reacties

Laat een reactie achter