Alle recepten uit ons kookboek 'TOP' Diner Lunch

Champignonsoep

Champignonsoep

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Een smakelijke soep tussen de middag is nooit verkeerd. Al helemaal op een koude regenachtige dag is zo’n warme lunch meer dan welkom.

Champignonsoep is vast niet nieuw voor je, maar probeer het eens met dit recept. Succes gegarandeerd!

Dit heb je nodig (1.000 ml)

  • 2 runderbouillonblokjes
  • 250 gr champignons
  • 30 gr roomboter
  • 1 tl tijm
  • 25 gr bloem
  • 35 ml kookroom
  • 100 gr shiitake

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Maak een liter bouillon van de bouillonblokjes en houd dit warm.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in stukken.
  • Laat 25 gram roomboter smelten in een (kleine) soeppan en doe de gesneden champignons en de tijm erbij.
  • Zet het vuur laag en voeg de bloem toe. Bak de bloem kort aan en blijf ondertussen roeren.
  • Voeg al roerend de runderbouillon toe en laat de soep aan de kook komen.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Roer de kookroom erdoor en maak verder op smaak met peper en zout.
  • Verhit de resterende 5 gram boter in een koekenpan.
  • Snijd de shiitake grof door en bak ze op hoog vuur bruin.
  • Serveer de soep en garneer met de gebakken shiitake.

Tips en tricks

  • Verkoopt jouw supermarkt of groenteboer geen shiitake? Kies dan gerust voor een andere paddenstoel of neem 100 gram ‘gewone’ champignons extra.
  • Je kunt de soep heel goed (per portie) invriezen.

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 50
  • Eiwit: 2 gram
  • Koolhydraten: 3 gram
  • Vet: 3 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

6 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X