Recepten

Chinese kool uit de wok

Chinese kool uit de wok

Heb jij ons nieuwe boek al? Klik hier voor meer info.


Soms heb je van die receptjes die simpelweg ontstaan bij het opruimen van je koelkast. En dit keer was het Nineke die met een paar ingrediënten iets verrassend lekkers wist te maken. Althans, dat zei ze. Natuurlijk moesten wij dat wel even testen om te kijken of we het er mee eens waren. En om het gerecht op de foto te zetten natuurlijk 😉

En wat denk je? Het was heerlijk! Soms kan het (culinaire) leven zo simpel zijn. Vijf ingrediënten, vijf stappen in ongeveer vijf minuten en klaar. Meer hoef je niet te doen om dit heerlijke gerecht met Chinese kool op tafel te zetten.

Eet smakelijk!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr Chinese kool
  • 160 gr tonijn (op water, uit blik)
  • 10 ml sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 appel

Zo maak je het

  • Snijd de Chinese kool in dunne repen.
  • Hak de knoflook fijn en fruit aan in een scheutje olie.
  • Voeg de Chinese kool toe en wok samen met de sojasaus op hoog vuur.
  • Laat de tonijn uitlekken en bak dat kort mee met de kool.
  • Snijd de appel in kleine blokjes en voeg aan het einde toe om even mee te warmen.

Tips en tricks

  • Voor wat extra ‘zoet’ kun je er ook voor kiezen om de helft sojasaus en de helft ketjap manis te gebruiken.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter