Alle recepten uit ons kookboek 'TOP' Diner

Chinese koolschotel

Chinese koolschotel

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Chinese kool is een groente die eigenlijk veel te weinig credits krijgt. Het dient in dit gerecht uitstekend als hoofdingrediënt. Je maakt met dit recept een heerlijke Oosters-Hollandse schotel die je met een verrukkelijk krokant laagje serveert.

Wist je overigens dat je Chinese kool ook rauw kunt eten? Op die manier kun je ‘m verwerken in salades, of zelfs een salade maken waarin deze kool een hoofdrol speelt. Mogelijkheden genoeg dus! Maar vandaag houden we het bij een ovenschotel.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 500 gr Chinese kool
  • 1 ui
  • 125 gr champignons
  • 400 gr kruimige aardappels
  • kerriepoeder
  • 60 ml melk
  • 10 gr roomboter
  • 150 gr rundergehakt
  • 20 gr geraspte kaas
  • 10 gr paneermeel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten + 15 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de buitenste bladeren van de Chinese kool. Snijd de kool in de lengte doormidden. Neem één helft van de kool en snijd deze nog een keer in de lengte doormidden. Snijd deze twee kwarten vervolgens in dunne repen van 0,5 tot 1 centimeter dikte. In totaal heb je 500 gr Chinese kool nodig.
  • Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes of blokjes.
  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Giet ze af, voeg één theelepel kerriepoeder, de melk en de boter toe en stamp er een gladde puree van. Maak de puree op smaak met peper en zout.
  • Fruit de ui samen met een theelepel kerriepoeder aan in een grote wokpan. Voeg vervolgens het gehakt en de champignons toe. Als het gehakt bijna gaar is voeg je de Chinese kool toe zodat deze kan slinken en alvast (deels) gaar kan worden. Voeg ook nog wat peper en zout toe.
  • Neem een ovenschaal en verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem.
  • Leg daarbovenop het mengsel van Chinese kool en gehakt en sluit af met de rest van de aardappelpuree.
  • Bestrooi de schotel nu met het paneermeel en de geraspte kaas.
  • Zet de schotel ongeveer 15 minuten in de oven.

Tips & tricks

  • Maak direct twee schotels klaar en vries er eentje in, zonder deze eerst af te bakken. De volgende keer laat je deze ontdooien en zet je ‘m voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Koop eventueel gesneden Chinese kool. Dat scheelt werk en tijd.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 537
  • Eiwit: 29 gram
  • Koolhydraten: 56 gram
  • Vet: 20 gram
  • Vezels: 8 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X