Banaan en chocolade, een heerlijke combinatie. Niet voor niets wordt bijna elke banana split (toetje) afgetopt met een lekker laagje chocoladesaus.
Mocht ik je nu helemaal warm hebben gemaakt voor een lekker dessert, dan spijt me dat heel erg. Dat is namelijk niet wat we dit keer gaan maken.
Een superlekker bananenbrood!
Dit heb je nodig (14 plakken)
- 3 bananen
- 3 eieren
- 100 gr bloem
- 75 gr havermout
- 50 ml melk
- 40 gr hazelnoten
- 40 gr pure chocolade
- 1 theelepel speculaaskruiden
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 35 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen in een mengkom fijn.
- Voeg de eieren, bloem en melk toe en meng tot een gelijke massa.
- Voeg de havermout toe en roer nog een keer goed door.
- Hak de chocolade en de helft van de hazelnoten fijn en voeg bij het mengsel.
- Meng nu de speculaaskruiden erdoor.
- Vet een cakeblik in en stort het mengsel in het blik.
- Druk de overgebleven hazelnoten bovenin het mengsel, zodat ze nog net zichtbaar zijn.
- Zet voor ongeveer 35 minuten in de oven.
Tips en tricks
- Je kan de blender gebruiken bij het fijn maken van de bananen. Doe ze dan samen met één ei kort in de blender.
- Hoe puurder de chocolade die je kiest, hoe minder suiker er aan toegevoegd is.
Voedingswaarde (per plak)
- Kcal: 119
- Eiwit: 4 gram
- Koolhydraten: 16 gram
- Vet: 5 gram
- Vezels: 2 gram
Chocolade bananenbrood, een van onze favorieten. Heerlijk!!!
Ik denk dat je de bloem ook kan vervangen door amandelmeel en ipv hazelnoten amandelen kan nemen?
Of moet je perse een beetje bloem gebruiken?
Hoelang en op welke wijze kun je dit bananenbrood het beste bewaren?
Je kunt het bananenbrood een dag of vijf in een goed afgesloten trommel bewaren. Ook is het prima in plakken in te vriezen.
Kun je ook cacao niks gebruiken ipv stukken chocolade?