Ontbijt Tussendoortjes & snacks

Chocolade-bananenbrood

Chocolade-bananenbrood

Banaan en chocolade, een heerlijke combinatie. Niet voor niets wordt bijna elke banana split (toetje) afgetopt met een lekker laagje chocoladesaus.

Mocht ik je nu helemaal warm hebben gemaakt voor een lekker dessert, dan spijt me dat heel erg. Dat is namelijk niet wat we dit keer gaan maken.

Een superlekker bananenbrood!

Dit heb je nodig (14 plakken)

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 100 gr bloem
  • 75 gr havermout
  • 50 ml melk
  • 40 gr hazelnoten
  • 40 gr pure chocolade
  • 1 theelepel speculaaskruiden

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 35 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen in een mengkom fijn.
  • Voeg de eieren, bloem en melk toe en meng tot een gelijke massa.
  • Voeg de havermout toe en roer nog een keer goed door.
  • Hak de chocolade en de helft van de hazelnoten fijn en voeg bij het mengsel.
  • Meng nu de speculaaskruiden erdoor.
  • Vet een cakeblik in en stort het mengsel in het blik.
  • Druk de overgebleven hazelnoten bovenin het mengsel, zodat ze nog net zichtbaar zijn.
  • Zet voor ongeveer 35 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Je kan de blender gebruiken bij het fijn maken van de bananen. Doe ze dan samen met één ei kort in de blender.
  • Hoe puurder de chocolade die je kiest, hoe minder suiker er aan toegevoegd is.

Voedingswaarde (per plak)

  • Kcal: 119
  • Eiwit: 4 gram
  • Koolhydraten: 16 gram
  • Vet: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Eet smakelijk!

5 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X