Tussendoortjes & snacks

Chocolade mug cake

Chocolade mug cake

De snelste cake die je ooit gaat bakken! Een mug cake 🙂 Superleuk om eens te proberen en uiteraard ook erg lekker.

Dit heb je nodig

  • een half ei (eerst loskloppen, dan de helft afwegen)
  • 15 gr bloem
  • 15 gr suiker
  • 15 gr melk
  • 7 gr cacaopoeder
  • 5 gr zonnebloemolie
  • een mespuntje bakpoeder

Zo maak je het

Bereidingstijd: 5 minuten

  • Doe alle ingrediĂ«nten bij elkaar in een grote mok. Zorg dat het ei en de zonnebloemolie onderop zitten.
  • Meng alles met een vork goed door elkaar zodat je een gladde massa krijgt.
  • Zet de mok 1 minuut en 15 seconden in de magnetron op 900 watt. (of 1 minuut 30 bij 750 watt)
  • Haal de mok voorzichtig uit de magnetron. Hij is loeiheet!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 228
  • Eiwit: 20,9 gram
  • Koolhydraten: 15,6 gram
  • Vet: 10,2 gram
  • Vezels: 2,2 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Natalia

Natalia heeft twee passies: lekker & gezond eten en hardlopen. Is geen prinses in de keuken, maar geniet des te meer van de kookkunsten van Walter. Lust van kleins af aan geen melk, ei en vis, maar leert dit steeds meer te waarderen door verschillende recepten te blijven proberen. Gek op boerenkool, fruit en risotto. Loopt soms een rondje extra hard, wanneer ze chocola heeft gesnoept of heeft geborreld met paprikachips en een wijntje ;-)

Laat een reactie achter