Tussendoortjes & snacks

Chocotussendoortje

Chocotussendoortje

Jummie jummie! Deze chocoladevriendjes hebben het einde van onze kookdag niet meegemaakt. Wat waren ze lekker 🙂

Niet dat het zo’n bijzonder recept is, maar soms is het samenvoegen van een paar ingrediĂ«nten al genoeg om iets heel lekkers te maken. Chocola en pistache combineert sowieso al goed, maar een knapperig rijstwafeltje maakt deze snack helemaal compleet.

Hopelijk kun jij ze net zo waarderen als wij!

Dit heb je nodig (12 stuks)

  • 3 rijstwafels
  • 100 gr pure chocola (ongeveer 55% cacao)
  • 10 gr pistache noten

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten 

  • Vermaal de pistachenoten in een keukenmachine of hak ze fijn met een mes.
  • Breek elke rijstwafel in vier stukken.
  • Smelt 2/3 deel van de chocola au bain marie (in een schaal of kom bovenop een pan kokend water).
  • Zodra de chocola gesmolten is haal je de schaal van de warmtebron en roer je de overige chocola erdoor totdat deze gesmolten is. Je doet het op deze manier om ervoor te zorgen dat de temperatuur van de chocola alweer een beetje daalt.
  • Haal elk stukje rijstwafel door de chocola en leg ze daarna op een stuk bakpapier. Dit kun je met je handen doen maar je kunt de stukken ook even aan een cocktailprikker prikken. Dat vond ik zelf wel makkelijk.
  • Bestrooi de chocosnacks met de pistachenoten.
  • Laat de snacks uitharden tot je ze van het bakpapier kunt halen.

Tips en tricks

  • Je kunt deze snacks bewaren in een (koek)trommel. Eventueel in de koelkast maar dat is niet per se nodig.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 56
  • Eiwit: 0,8 gram
  • Koolhydraten: 5,1 gram
  • Vet: 3,5 gram
  • Vezels: 1,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter