Diner

Chow mein met omelet

Wie gek is op noedels, is zonder twijfel gek op chow mein. Met dit Chinese roerbakgerecht, dat niets anders dan ‘gebakken noedels’ betekent, kan je namelijk eindeloos variëren met de ingrediënten. Hierdoor is het ook een ideaal gerecht om je koelkast op te ruimen.

Vandaag staat er een boordevolle vegetarische chow mein op het menu. Gemaakt van omelet, meer dan vijf soorten groenten en smaakmakers die vrijwel iedereen standaard in huis heeft. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je nog trek hebt als jij je portie chow mein op hebt. Je buik zit dan vol, maar je koelkast zal waarschijnlijk wel leeg zijn 😉

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr eiermie
  • 2 eieren
  • 200 gr Chinese kool
  • 100 gr shiitake
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 5 gr Chinese kruiden (5 spices)
  • 25 ml sojasaus
  • 25 ml oestersaus
  • 10 ml (rijst) azijn
  • 200 gr paksoi
  • 100 gr peen julienne
  • 100 gr taugé
  • 40 gr bosui
  • 10 gr sesamzaadjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 45 minuten

  • Kook de eiermie volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  • Klop de eieren los met wat peper en zout en bak er een omelet van. Snijd de omelet in smalle reepjes.
  • Snijd de Chinese kool in smalle repen.
  • Borstel de shiitakes schoon en snijd in repen.
  • Hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de knoflook aan op hoog vuur.
  • Snijd de gember zo fijn mogelijk en voeg de gember toe aan de knoflook. Bak even mee.
  • Voeg de Chinese kool toe en bak mee zodat het slinkt.
  • Voeg dan de shiitakes toe en bak kort mee.
  • Roer de mie door het gerecht en laat even mee verwarmen.
  • Maak op smaak met de Chinese kruiden en 15 milliliter van de sojasaus, oestersaus en (rijst)azijn.
  • Was de paksoi en snijd de stengels in stukken. Gebruik zoveel mogelijk van het zachtere deel. Wok de paksoi met de rest van de sojasaus in een aparte pan.
  • Voeg de wortel en taugé toe aan de mie.
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de reepjes omelet, bosui, sesamzaadjes en gewokte paksoi.

Tips en tricks

  • Dit gerecht kan je ook bereiden met woknoedels of een andere dunne noedels.
  • Je kan de sesamzaadjes ook roosteren. Dan krijgen ze een notige smaak. Rooster ze op laag vuur en roer ze regelmatig door, zodat ze niet zwart maar goudbruin worden.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 503
  • Eiwit: 22 gram
  • Koolhydraten: 62 gram
  • Vet: 15 gram
  • Vezels: 16 gram

Eet smakelijk!

1 reactie

Laat een reactie achter