Recepten

Citroenpancakes met gember

Citroenpancakes met gember

Heb jij ons nieuwe boek al? Klik hier voor meer info.


Een beter ontbijt kun je je haast niet wensen toch? Heerlijk luchtige pancakes, met frisse citroen en een vleugje gember. Afgetopt met friszoet citroenglazuur. Dat is nog eens wakker worden.

Vooral als je iemand weet te strikken die net even wat eerder opstaat dan jij en direct de keuken in duikt. Dan word je wakker van de heerlijke geur van verse pancakes die langzaam door het huis heen trekt.

Ik ga maar eens met Natalia onderhandelen over aankomend weekend. Grote kans dat ik aan het kortste eind trek en zelf degene ben die de keuken in mag. Maar ook dat is geen straf. Ik zal ze met liefde bakken. Als zij dan maar opruimt šŸ˜‰

Dit heb je nodig (zes pancakes)

  • 90 grĀ  bloem
  • 4 gr bakpoeder
  • 2,5 gr bakingsoda
  • 30 gr suiker
  • 120 gr melk
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 1 cm gember
  • 30 gr poedersuiker

Zo maak je het

  • Meng de bloem, bakpoeder, bakingsoda en de suiker door elkaar.
  • Rasp de schil van de citroen. Pers de citroen en zet het sap apart in een bakje.
  • Schil en rasp de gember.
  • Klop het ei los met de melk, de geraspte gember, driekwart van de citroenrasp en de helft van het citroensap.
  • Meng de natteĀ ingrediĆ«nten met de drogeĀ ingrediĆ«nten en klop het met een garde op tot een luchtig beslag.
  • Verhit een scheutje olie in de pan en schep 1/6 van het beslag (ongeveer 50 milliliter) in het midden van de pan. Doe dit pas als de pan goed warm is, zodat je beslag niet te ver uitloopt.
  • Laat de pancake bakken tot je aan de bovenkant luchtbelletjes ziet en het beslag droog wordt. Draai de pancake om en laat nog even kort bakken. Herhaal dit nog vijf keer ;-).
  • Doe 30 gram poedersuiker in een schaaltje en schep er 5 theelepels citroensap en het resterende citroenrasp doorheen. Klop tot een glad glazuur.
  • Serveer de pancakes met het glazuur.

Tips en tricks

  • Je kan het glazuur aanpassen in dikte en hoeveelheid door er een klein scheutje melk aan toe te voegen.
  • Zorg dat je pan niet te heet wordt. Je pancakes worden dan snel droog.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter