Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Een beter ontbijt kun je je haast niet wensen toch? Heerlijk luchtige pancakes, met frisse citroen en een vleugje gember. Afgetopt met friszoet citroenglazuur. Dat is nog eens wakker worden.
Vooral als je iemand weet te strikken die net even wat eerder opstaat dan jij en direct de keuken in duikt. Dan word je wakker van de heerlijke geur van verse pancakes die langzaam door het huis heen trekt.
Begin maar vast te onderhandelen over aankomend weekend. En ook al trek je aan het kortste eind en ben je zelf degene die de keuken in mag dan is dat ook geen straf. Zeker als de andere optie ‘opruimen’ is.
Dit heb je nodig (zes pancakes)
- 90 gr bloem
- 4 gr bakpoeder
- 2,5 gr bakingsoda
- 30 gr suiker
- 1 citroen
- 1 cm gember
- 1 ei
- 120 gr melk
- 30 gr poedersuiker
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten
- Meng in een ruime kom de bloem met de bakpoeder, de bakingsoda en de suiker.
- Rasp de schil van de citroen.
- Pers het sap uit de citroen.
- Schil en rasp de gember.
- Klop het ei los met de melk.
- Roer de geraspte gember, 3/4 deel van de citroenrasp en de helft van het citroensap erdoor.
- Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten.
- Verhit een scheutje olie in een pan. Laat de pan goed warm worden. Giet 1/6 deel van het beslag (ongeveer 50 milliliter) in het midden van de pan.
- Laat de pancake bakken tot je aan de bovenkant luchtbelletjes ziet en het beslag droog wordt. Draai de pancake om en laat nog even bakken. Herhaal dit nog 5 keer.
- Doe de poedersuiker in een schaaltje en schep er 5 theelepels citroensap en de resterende citroenrasp doorheen. Klop tot een glad glazuur.
- Serveer de pancakes met het glazuur.
Tips en tricks
- Je kan het glazuur aanpassen in dikte en hoeveelheid door er een klein scheutje melk aan toe te voegen.
- Je kunt karnemelk gebruiken in plaats van melk. Dit geeft een extra luchtig resultaat. Je proeft de smaak van de karnemelk overigens niet terug in de pancakes.
- Je kunt het glazuur aanpassen in dikte en hoeveelheid door er een klein scheutje melk aan toe te voegen.
Voedingswaarde (per stuk)
- Kcal: 116
- Eiwit: 3 gram
- Koolhydraten: 23 gram
- Vet: 1 gram
- Vezels: 1 gram
Hallo,
Hoeveel kcal zitten er in deze pancakes?
Bedankt alvast en vr groet
Elke
We hebben de voedingswaardes toegevoegd.
kan je de gember eruitlaten of vervangen voor iets anders?
Hallo, kan ik deze pancakes ook bewaren of invriezen?