Recepten

Clubsandwich met rosbief

Clubsandwich met rosbief

Dit recept doet ons denken aan een ‘broodje carpaccio’ dat je op heel veel lunchkaarten tegenkomt.

Voor dit recept hebben we rosbief gebruikt als hoofdingrediënt. Ook erg lekker en bovendien wat voordeliger. Maak je het toch liever wat exclusiever? Laat je vooral niet tegenhouden en kies voor carpaccio.

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 3 sneeën brood (bv. casino bruin)
  • 5 gr pijnboompitten
  • 20 gr komkommer
  • 2 zongedroogde tomaten
  • 20 gr yoghurt
  • 15 g pesto
  • 50 gr rosbief (of carpaccio)
  • 20 gr rucola

Zo maak je het

  • Toast het brood, rooster de pijnboompitten, snijd de komkommer in plakken en hak de tomaten fijn.
  • Roer een dressing van de yoghurt en pesto en smeer twee van de drie sneeën brood ermee in.
  • Beleg de sneetjes brood met rosbief en verdeel vervolgens de komkommer, pijnboompitten, tomaat en rucola erover.
  • Stapel de het brood op elkaar en snijd diagonaal doormidden.

Tips en tricks

  • Het roosteren van de het brood is uiteraard geen must.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 452
  • Eiwit: 23,4 gram
  • Koolhydraten: 51,3 gram
  • Vet: 15,2 gram
  • Vezels: 3,5 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter