Diner Lunch Tussendoortjes & snacks Vegetarisch recept

Coleslaw met appel

Coleslaw met appel

Dit recept ontwikkelden we in eerste instantie om te eten bij de pulled pork. Maar gewoon ‘los’ of bij een andere maaltijd is deze salade natuurlijk ook heerlijk. Bovendien is dit een ideale manier om een lekkere portie verse groente binnen te krijgen.

Dit heb je nodig (800 gr)

  • 400 gr witte kool
  • 200 gr wortel
  • 1 rode ui
  • 1 appel
  • 1 limoen
  • 25 gr fritessaus
  • 25 gr yoghurt

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Snij de kool, wortel, rode ui en appel in kleine stukjes of reepjes.
  • Maak een dressing van de yoghurt, fritessaus en peper, zout en limoensap naar smaak. Meng de dressing door de koolsalade.

Tips en tricks

  • In de koelkast kun je deze salade zeker een dag of drie bewaren.
  • Vervang de helft van de witte kool eens voor bleekselderij of voeg een bosje fijngehakte peterselie toe.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 94
  • Eiwit: 4 gram
  • Koolhydraten: 16 gram
  • Vet: 2 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

6 reacties

  • Ik ben een meisje van de boerderij, mijn hele leven eet ik al roomboter. Dat was voor mij de reden om jullie boek te kopen!
    Ruim 6 weken bezig met af en toe ‘zondigen’ maar die broek van 6 jaar geleden past weer!!
    Ik heb alleen een keukenweegschaal… dus het aantal kg eraf weet ik niet 😉

  • Deze salade heb ik gecombineerd met de aardappel anders…Mijn kinderen en wij ook vonden het een heerlijke combi. Het restje salade gaat vandaag door voor lunch.. Heerlijk!

Laat een reactie achter