Recepten

Couscous lunchsalade met kip en ras el hanout

Couscous lunchsalade met kip en ras el hanout

Heb jij ons nieuwe boek al? Klik hier voor meer info.


Een tijdje geleden stuurde Belinda een leuk recept voor een couscous lunchsalade in. Maar de grap was dat wij net een paar dagen daarvoor zelf aan het experimenteren waren geweest om een lekkere couscous salade te maken.

Gelukkig leek ons recept redelijk op dat van Belinda. De ingrediënten verschilden net iets van elkaar maar het idee was hetzelfde. Smakelijke couscous, met kip en verschillende soorten groente. Op smaak gemaakt met lekkere kruiden.

Belinda gaf overigens nog twee goede tips bij het insturen van haar recept: je kunt haast alle groente gebruiken die je nog over hebt en de salade smaakt het lekkerst als je ‘m eerst een nachtje in de koelkast laat staan. Dat komt goed uit, want dan kun je ‘m mooi al een avondje van tevoren maken 🙂

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 40 gr couscous
  • 75 gr kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 rode paprika
  • 50 gr courgette
  • 50 gr aubergine
  • 15 gr ongezouten amandelen
  • 1 stengel bosui
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 groentebouillonblokje

Zo maak je het

  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Gebruik daarbij groentebouillon in plaats van water. Voeg ook de helft van de ras el hanout toe aan de bouillon.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi ze met peper en eventueel zout.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipblokjes op middelhoog vuur mooi bruin en krokant. Haal de kip uit de pan, maar houdt de pan warm.
  • Snijd de paprika, courgette en aubergine in kleine blokjes.
  • Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan, voeg de rest van de ras el hanout toe en bak de gesneden groente op hoog vuur in een paar minuten net beetgaar.
  • Hak ondertussen de knoflook fijn en bak dit de laatste minuut mee met de groente. Maak eventueel verder op smaak met wat peper.
  • Hak de amandelen even grof door en snijd de bosui in dunne ringen.
  • Meng de couscous, kip en groente door elkaar en garneer met de amandelen en bosui.

Tips en tricks

  • Wil je de rest van de middag nog plezier hebben met je collega’s? Dan kun je het teentje knoflook eventueel weglaten. Of maak wat extra zodat ze allemaal een hapje met je mee kunnen eten 🙂

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

  • Hoi Walter, wat een heerlijk gericht is dit. Maar Kun je me ook vertellen hoeveel kcal dit is per persoon?

    Dankjewel alvast, en ga zo door,

Laat een reactie achter