Recepten

Couscous lunchsalade met kip en ras el hanout

Couscous lunchsalade met kip en ras el hanout

TIP: Afvallen met heerlijke recepten!

Project Gezond boekProject Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! In ons afslankboek vind je 8 complete weekmenu's, 40 geweldige recepten en letterlijk alles wat je moet weten over afvallen, gezond eten en vooral lekker eten.

» Meer informatie over ons afslankboek


Serveer dit gerecht als lunch, als bijgerecht, of als diner. Lekker kruidig, vol knapperige groenten en dat samen met amandelen en kip.

Dat wordt genieten van een heerlijke Marokkaanse maaltijd. Is het al etenstijd?

Je kunt overigens haast alle groente gebruiken die je nog over hebt en de salade smaakt het lekkerst als je ‘m eerst een nachtje in de koelkast laat staan. Dat komt goed uit, want dan kun je ‘m mooi al een avondje van tevoren maken 🙂

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 40 gr couscous
  • 75 gr kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 rode paprika
  • 50 gr courgette
  • 50 gr aubergine
  • 15 gr ongezouten amandelen
  • 1 stengel bosui
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 groentebouillonblokje

Zo maak je het

  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Gebruik daarbij groentebouillon in plaats van water. Voeg ook de helft van de ras el hanout toe aan de bouillon.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi ze met peper en eventueel zout.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipblokjes op middelhoog vuur mooi bruin en krokant. Haal de kip uit de pan, maar houdt de pan warm.
  • Snijd de paprika, courgette en aubergine in kleine blokjes.
  • Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan, voeg de rest van de ras el hanout toe en bak de gesneden groente op hoog vuur in een paar minuten net beetgaar.
  • Hak ondertussen de knoflook fijn en bak dit de laatste minuut mee met de groente. Maak eventueel verder op smaak met wat peper.
  • Hak de amandelen even grof door en snijd de bosui in dunne ringen.
  • Meng de couscous, kip en groente door elkaar en garneer met de amandelen en bosui.

Tips en tricks

  • Wil je de rest van de middag nog plezier hebben met je collega’s? Dan kun je het teentje knoflook eventueel weglaten. Of maak wat extra zodat ze allemaal een hapje met je mee kunnen eten 🙂

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 415
  • Eiwit: 27,9 gram
  • Koolhydraten: 39,9 gram
  • Vet: 14,3 gram
  • Vezels: 8,9 gram

Eet smakelijk!



TIP: Afvallen met heerlijke recepten!

Project Gezond boekProject Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! In ons afslankboek vind je 8 complete weekmenu's, 40 geweldige recepten en letterlijk alles wat je moet weten over afvallen, gezond eten en vooral lekker eten.

» Meer informatie over ons afslankboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

6 reacties

Laat een reactie achter