Diner Lunch

Couscous lunchsalade met kip en ras el hanout

Couscous lunchsalade met kip en ras el hanout

Serveer dit gerecht als lunch, als bijgerecht, of als diner. Lekker kruidig, vol knapperige groenten en dat samen met amandelen en kip.

Dat wordt genieten van een heerlijke Marokkaanse maaltijd. Is het al etenstijd?

Je kunt overigens haast alle groente gebruiken die je nog over hebt en de salade smaakt het lekkerst als je ‘m eerst een nachtje in de koelkast laat staan. Dat komt goed uit, want dan kun je ‘m mooi al een avondje van tevoren maken 🙂

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 40 gr couscous
  • 75 gr kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 rode paprika
  • 50 gr courgette
  • 50 gr aubergine
  • 15 gr ongezouten amandelen
  • 1 stengel bosui
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 groentebouillonblokje

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Gebruik daarbij groentebouillon in plaats van water. Voeg ook de helft van de ras el hanout toe aan de bouillon.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi ze met peper en eventueel zout.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipblokjes op middelhoog vuur mooi bruin en krokant. Haal de kip uit de pan, maar houdt de pan warm.
  • Snijd de paprika, courgette en aubergine in kleine blokjes.
  • Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan, voeg de rest van de ras el hanout toe en bak de gesneden groente op hoog vuur in een paar minuten net beetgaar.
  • Hak ondertussen de knoflook fijn en bak dit de laatste minuut mee met de groente. Maak eventueel verder op smaak met wat peper.
  • Hak de amandelen even grof door en snijd de bosui in dunne ringen.
  • Meng de couscous, kip en groente door elkaar en garneer met de amandelen en bosui.

Tips en tricks

  • Wil je de rest van de middag nog plezier hebben met je collega’s? Dan kun je het teentje knoflook eventueel weglaten. Of maak wat extra zodat ze allemaal een hapje met je mee kunnen eten 🙂

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 415
  • Eiwit: 27,9 gram
  • Koolhydraten: 39,9 gram
  • Vet: 14,3 gram
  • Vezels: 8,9 gram

Eet smakelijk!

8 reacties

  • Hoi Walter, wat een heerlijk gericht is dit. Maar Kun je me ook vertellen hoeveel kcal dit is per persoon?

    Dankjewel alvast, en ga zo door,

    • Hoi Corien! Dat is bij dit recept niet aan te raden. Wel zou je de gebakken groenten en kip kunnen invriezen (zonder de couscous). Couscous is niet echt geschikt om in te vriezen, maar gelukkig heel makkelijk en snel te maken.

  • Ziet er heerlijk uit! Ik zou alleen bij het bakken van de groenten de ras el hanout pas later toevoegen; mijn ervaring met droge kruiden in de wok met olie is dat het zo gaat plakken en dat de groenten dan niet meer goed bakken; het lost pas op als ik dan wat vocht toevoeg. Heb je een tip misschien?

    • Onze tip: als je de ras el hanout bij de olie doet, eerst even goed doorroeren. Zo krijg je een soort kruidenolie die zich goed verdeelt over de groente.
      Benieuwd hoe je de salade vindt smaken!

Laat een reactie achter