Diner Lunch

Couscous met gerookte makreel

Couscous met gerookte makreel

In eerste instantie doet dit gerecht je misschien denken aan onze rijstsalade met makreel. Toch smaakt deze salade heel anders. Natuurlijk zit er al een heel verschil in couscous en rijst, maar verder is deze salade ook heel anders ‘aangekleed’. Met name de appel geeft ‘m een hele frisse twist wat ik zelf erg lekker vind.

Sowieso kun je met couscous heel veel kanten op. Vroeger gebruikte ik het eigenlijk nooit, maar sinds ik het ‘ontdekt’ heb vind ik het leuk om te kijken wat er allemaal mee te maken is.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 100 gr gerookte makreel
  • 80 gr couscous
  • 0,5 rode paprika
  • 30 gr bosui
  • 1 Granny Smith appel
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • citroensap
  • komijnpoeder
  • verse koriander

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Snij de paprika in stukjes en de bosui in dunne ringen. Schil de appel en snij in blokjes.
  • ‘Pluk’ de gerookte makreel in kleine stukjes en controleer ‘m direct goed op eventuele graten.
  • Los het halve bouillonblokje op in 200 ml heet water.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan en bak de paprika een paar minuten op laag vuur aan.
  • Voeg vervolgens de couscous toe en roer dit even door tot het plakkerig wordt.
  • Voeg nu 200 ml van de bouillon toe en laat alles onder regelmatig roeren ongeveer vijf minuten zachtjes koken. De couscous heeft nu als het goed is al het vocht opgenomen. Zet het vuur uit.
  • Roer vervolgens de makreel en appel door het gerecht en maak het verder op smaak met citroensap, komijnpoeder, fijngehakte koriander en eventueel wat peper.
  • Verdeel de salade over twee borden en garneer met de bosui en eventueel een partje citroen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 399
  • Eiwit: 16,0 gram
  • Koolhydraten: 41,6 gram
  • Vet: 6,7 gram
  • Vezels: 7,4 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter