Diner Lunch

Couscoussalade met geitenkaas en abrikoos

Couscoussalade met geitenkaas en abrikoos

Wij zijn super enthousiast over deze salade! We hoeven er eigenlijk helemaal niet veel bij te vertellen. Fruitig, romig, lekker fris en een lekkere bijpassende dressing.

Proef alle ingrediënten bij elkaar en je raakt vanzelf enthousiast over deze salade.

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 50 gr couscous
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 gedroogde abrikozen
  • 50 gr komkommer
  • 50 gr ijsbergsla
  • 30 gr geitenkaas
  • 20 gr rozijnen
  • 5 gr olijfolie
  • 5 gr honing
  • 5 gr citroensap

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten 

  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking en laat het afkoelen. Gebruik groentebouillon in plaats van gekookt water.
  • Snijd de abrikozen en de komkommer in kleine stukjes.
  • Doe als eerst de sla op een bord en daaroverheen de couscous.
  • Voeg vervolgens de (verkruimelde) geitenkaas, rozijnen, komkommer en abrikoos toe.
  • Roer een dressing van de olijfolie, honing en citroensap en doe dit over de salade.

Tips en tricks

  • Met verse abrikozen wordt deze salade nog net wat lekkerder. Maar die zijn soms lastig te krijgen. Maak je dit recept een moment dat ze wel te krijgen zijn dan raad ik je zeker aan om ze vers te kopen.
  • Lust je geen geitenkaas dan kun je dit vervangen voor een andere kaas die je wel lekker vindt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 452
  • Eiwit: 13,1 gram
  • Koolhydraten: 70,3 gram
  • Vet: 11,4 gram
  • Vezels: 4,9 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter