Alle recepten uit 'Boek 1' Diner Lunch Vegetarisch recept

Couscoussalade met geitenkaas en abrikoos

Couscoussalade met geitenkaas en abrikoos

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons populaire afslankboek met 40 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.

Wij zijn super enthousiast over deze salade! We hoeven er eigenlijk helemaal niet veel bij te vertellen. Fruitig, romig, lekker fris en een lekkere bijpassende dressing.

Proef alle ingrediënten bij elkaar en je raakt vanzelf enthousiast over deze salade.

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 50 gr couscous
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 gedroogde abrikozen
  • 50 gr komkommer
  • 50 gr ijsbergsla
  • 30 gr geitenkaas
  • 20 gr rozijnen
  • 5 gr olijfolie
  • 5 gr honing
  • 5 gr citroensap

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten 

  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking en laat het afkoelen. Gebruik groentebouillon in plaats van gekookt water.
  • Snijd de abrikozen en de komkommer in kleine stukjes.
  • Doe als eerst de sla op een bord en daaroverheen de couscous.
  • Voeg vervolgens de (verkruimelde) geitenkaas, rozijnen, komkommer en abrikoos toe.
  • Roer een dressing van de olijfolie, honing en citroensap en doe dit over de salade.

Tips en tricks

  • Met verse abrikozen wordt deze salade nog net wat lekkerder. Maar die zijn soms lastig te krijgen. Maak je dit recept een moment dat ze wel te krijgen zijn dan raad ik je zeker aan om ze vers te kopen.
  • Lust je geen geitenkaas dan kun je dit vervangen voor een andere kaas die je wel lekker vindt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 452
  • Eiwit: 13 gram
  • Koolhydraten: 70 gram
  • Vet: 11 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

Laat een reactie achter