Lunch Recepten

Couscoussalade met kippendijfilet en perzik

Wat een toffe suggestie mochten we ontvangen van Amanda. Dit recept is een hele mooie aanvulling op onze verzameling couscoussalades. 

We willen je enorm bedanken voor het insturen van je recept. Geniet van jouw favoriete recept met bijbehorende dagmenu’s Amanda. Dat gaan meer mensen vanaf nu doen 😉

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 150 gr kippendijfilet
  • 1 citroen
  • 15 ml olijfolie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 20 gr rozijnen
  • 120 gr couscous
  • 20 gr pecannoten
  • 2 perziken
  • 5 gr munt
  • 10 ml honing

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Snijd de kippendijfilet in grove stukken.
  • Halveer de citroen en knijp het sap uit één helft.
  • Voeg 10 milliliter olijfolie en ruim peper en eventueel zout toe aan het citroensap.
  • Marineer de stukken kippendijfilet ongeveer 15 minuten in het mengsel.
  • Maak 300 milliliter kippenbouillon van één kippenbouillonblokje.
  • Meng de rozijnen door de couscous en bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Gebruik in plaats van heet water de (hete) kippenbouillon. 
  • Laat een (grill)pan goed heet worden. Bak de kipdijfilet op hoog vuur rondom bruin en knapperig.
  • Verwijder de kip uit de pan en zet afgedekt weg. Hak de pecannoten grof door en bak ze in dezelfde pan als de kippendijfilet kort op middelhoog.
  • Maak de perziken schoon en snijd het vruchtvlees er langs de pit af. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Hak de munt grof door. 
  • Roer de honing, een paar druppels olijfolie en citroensap naar smaak toe. Maak de couscous verder op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel de couscous over de borden. Beleg de couscous met de kippendijfilet en de stukjes perzik.
  • Bestrooi met de pecannoten en de munt.

Tips en tricks

  • Perziken uit blik zijn een prima alternatief als je er geen verse perziken zijn.
  • Roer een deel van de munt door de couscous.
  • Dek de couscous af met aluminiumfolie als je de bouillon hebt toegevoegd.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 531
  • Eiwit: 25,5 gram
  • Koolhydraten: 68,0 gram
  • Vet: 17,7 gram
  • Vezels: 9,8 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

  • Het valt me op dat er in de gerechten van Project Gezond vaak krenten en/of rozijnen gebruikt worden. Zelf laat ik ze weg omdat niemand bij ons ze lekker vindt maar ik ben eigenlijk wel benieuwd waarom ze zo veel voorkomen.
    Dit recept ga ik overigens wel maken want (zonder de krenten) lijkt het me heel lekker!

    • Omdat ze een heel lekkere smaakmaker zijn in veel gerechten. Maar in plaats van rozijnen kun je ook wat ander gedroogd fruit toevoegen, bijvoorbeeld wat stukjes dadel of gedroogde cranberries.

      • Is het alleen als smaakmaker of heeft het ook nog een voedingswaarde? Gedroogd fruit is namelijk helemaal geen favoriet. En tot nu toe vind ik de gerechten zonder deze smaakmaker ook heel lekker!

Laat een reactie achter