Tussendoortjes & snacks

Dadel-notencake (no bake)

Dadel notencake

Oei, oei, oei wat was dit lekker zeg. Als je even niet oplet zou je er zo een portie extra van eten. De plakjes die je snijdt zijn namelijk ook niet heel groot. Maar dat heeft alles te maken met het aantal calorieën natuurlijk. Er gaat flink wat boter in dit recept dus dat tikt aardig aan.

Mocht je bij het zien van de ingrediënten en calorieën denken: dat is toch helemaal niet gezond? Dan heb je volledig gelijk 🙂 Maar lekker is het wel. En dat is op zijn tijd zeker zo belangrijk!

Dit heb je nodig (12 puntjes)

  • 75 gr ongezouten roomboter
  • 250 gr dadels (ontpit)
  • 100 gr biscuits
  • 50 gr walnoten
  • 10 gr honing
  • 10 gr kokosrasp

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur koelen

  • Smelt de boter op laag vuur.
  • Knip of snijd de helft van de dadels in kleine stukjes.
  • Hak de andere helft fijn met een blender of staafmixer tot je een smeuïge dadelpasta hebt.
  • Voeg de fijngesneden dadels en de dadelpasta toe aan de boter en roer goed door.
  • Hak de walnoten en biscuits in kleine stukjes en voeg ook toe.
  • Voeg als laatste de honing toe.
  • Bekleed een vorm (diameter 20 cm) met bakpapier en stort het mengsel op de bodem.
  • Druk goed aan met de bolle kant van een lepel of met je vingers.
  • Laat minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
  • Bestrooi met de kokosrasp.

Tips en tricks

  • Als je van kaneel houdt, kun je een snufje toevoegen.
  • Klein huishouden? Je kunt van dit recept ook heel goed de helft maken. Neem dan wel een kleinere schaal of bakvorm.

Voedingswaarde (per puntje)

  • Kcal: 179
  • Eiwit: 1,7 gram
  • Koolhydraten: 21,3 gram
  • Vet: 9,3 gram
  • Vezels: 2,4 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

4 reacties

Laat een reactie achter