Als er één hapje is dat je op bijna elk tapasavondje tegenkomt dan is het deze wel. Een dadel met geitenkaas en bacon (of spek). Dat is niet voor niets. Het is nu eenmaal een heel lekker hapje. Bovendien is ie zo gemaakt en heb je er maar drie ingrediënten voor nodig. Speciaal voor ons eigen tapasmenu hebben we dit (beknopte) recept voor jullie uitgewerkt. 🙂
Dit heb je nodig (één hapje)
- 1 dadel (zonder pit)
- 5 gr zachte geitenkaas
- 5 gr bacon
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vul de dadel met geitenkaas en wikkel het plakje bacon er omheen.
- Leg de dadel in een ingevette ovenschaal en zet 15 á 20 minuten in de oven.
Tips en tricks
- Deze snack is koud ook erg lekker.
Voedingswaarde (per stuk)
- Kcal: 45
- Eiwit: 2 gram
- Koolhydraten: 6 gram
- Vet: 1 gram
- Vezels: 1 gram
Laat een reactie achter