Tussendoortjes & snacks

Dadels met geitenkaas en bacon

Dadels met geitenkaas en bacon

Als er één hapje is dat je op bijna elk tapasavondje tegenkomt dan is het deze wel. Een dadel met geitenkaas en bacon (of spek). Dat is niet voor niets. Het is nu eenmaal een heel lekker hapje. Bovendien is ie zo gemaakt en heb je er maar drie ingrediënten voor nodig. Speciaal voor ons eigen tapasmenu hebben we dit (beknopte) recept voor jullie uitgewerkt. 🙂

Dit heb je nodig (één hapje)

  • 1 dadel (zonder pit)
  • 5 gr zachte geitenkaas
  • 5 gr bacon

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vul de dadels met geitenkaas en wikkel het plakjes bacon er omheen
  • Leg de dadels in een ingevette ovenschaal en zet 15 á 20 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • De hapjes zijn koud ook erg lekker.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 45
  • Eiwit: 2,0 gram
  • Koolhydraten: 6,4 gram
  • Vet: 1,3 gram
  • Vezels: 0,7 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter