Blog

De boerenkool mag blijven

De boerenkool mag blijven

Waarschijnlijk heb je net als wij inmiddels je laatste oliebol of appelflap achter de kiezen. Of heb je er stiekem nog een paar verstopt in de vriezer?

Hopelijk niet, want de tijd van goede voornemens is weer aangebroken. En wat staat er elk jaar weer met stip op nummer één qua goede voornemens? Afvallen!

Maar hoe pak je dat aan? Schrap je brood en aardappels volledig van je dagmenu en laat je alle lekkere suikerrijke producten voortaan staan? Moeten de borrelnootjes hun plaats afstaan aan een complete collectie superfoods?

Nee hoor, dat is allemaal niet nodig.

Als jij ervoor zorgt dat je dagelijks net wat minder calorieën binnenkrijgt dan je lichaam nodig heeft dan val je af. Zo simpel is het.

Voor vrouwen die willen afvallen betekent dit dat zij zo’n 1.500 tot 1.800 Kcal per dag mogen eten. Mannen zo’n 1.800 tot 2.100.

Een goede verdeling van deze calorieën is als volgt: 20% voor het ontbijt, 25% voor de lunch, 25% voor het diner en drie tussendoortjes van 10%. Zo voorkom je dat je op bepaalde momenten van de dag hele erge trek krijgt.

Kies zoveel mogelijk voor gezonde en lekkere producten, maar neem ook gerust eens iets lekkers dat minder gezond is.

Ontbijten met een groene smoothie van boerenkool of snacken met boerenkoolchips? Zo ‘gek’ hoef je het echt niet te maken. Als je het lekker vindt kan het, maar het is geen must om af te vallen.

En nu we het toch over boerenkool hebben: die ‘vette’ boerenkoolstampot kun je ook deze winter blijven eten. Boerenkool zelf bevat vrijwel geen vet en zit vol met gezonde voedingsstoffen. Het zijn de worst en de spekjes die dit gerecht calorierijk maken. Maar als de rest van jouw dagmenu erop afgestemd is – en je dus niet boven je caloriebehoefte uitkomt – kun je ook gerust wat van die worst en spekjes eten.

Ook als je wilt afvallen kun je dus ‘normaal’ blijven eten en hoef jezelf niets te verbieden. Zolang jij je dagelijkse calorie-inname in de gaten houdt kun je dus ook nog genieten van je verstopte oliebollen en appelflappen.

En van die heerlijke boerenkoolstamppot natuurlijk!

2 reacties

  • Beste
    Ik heb hier op fb een aanvraag gedaan voor het gratis weekmenu, email ingevuld en gedeeld op mijn fb pagina, maar helaas ontvang ik niets in mijn inbox?
    Kunnen jullie even kijken hoe dit komt? Ik ben nl heel nieuwsgierig wat jullie te bieden hebben om ook echt te kunnen afvallen!! Alvast bedankt voor de moeite!
    Met vr. Groet, Danielle Tonnaer

    • Hoi Danielle. Hoe dit komt durf ik je niet te zeggen, maar ik heb je inmiddels een mail gestuurd met daarin het gratis weekmenu 🙂

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X